Cizre'de 2'si çocuk 4 kişi hayatını kaybetti!

Şırnak'ın Cizre ilçesinde çıkan çatışmaların arasında kalarak hayatını kaybedenlerin sayısı 4'e yükseldi. Yaşanan çatışmalarda hayatını kaybedenlerin biri DEDAŞ işçisi, biri sağlık görevlisi diğer ikisi de 7 ve 10 yaşında iki çocuk.

Şırnak Cizre'de Garnizon Komutanlığı'na yapılan saldırının ardından gençler ile polisler arasında başlayan şiddetli çatışmalar esnasında 7 yaşındaki Baran Çağlı ile ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede polislerin müdahale edilmesine izin vermediği Mesut Sanrı yaşamını yitirmesinin ardından ilçeden yine ölüm haberleri geldi.

Cizre Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personeli Eyüp Ergin evine giderken çatışma ortasında kaldı kurşunların isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ergin, görev yaptığı hastaneye kaldırıldı ve doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi. Öğlen saatlerinde 7 yaşındaki Baran Çağlı'nın hayatını kaybetmesinin ardından 10 yaşındaki Emin Yanaş'ın da yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. 

HDP Şırnak Milletvekilleri, Ferhat Encü ve Faysal Sarıyıldız ile çok sayıda partili, Cizre Devlet Hastanesi morgu önünde bekliyişini sürdürüyor. İlçe merkezindeki bir çok mahalleden hala silah ve patlama sesleri yükseliyor.

Hastane morgu önünde bekleyen Faysal Sarıyıldız, "Cizre'de 1 saat içerisinde 4 yurtaşımız yaşamını öldürüldü. İkisi 9-10 yaşlarında. Biri hastanede hemşire, diğeri de DEDAŞ'ta çalışan bir memur. Hepsi sivil, hepsi savunmasız insanlar. Bölgede çok vahim bir durum var. İnsanlar hastaneye gelmeye çalışıyor. Hastanede arkadaşları vurulan sağlık görevlileri, arkadaşlarını alamıyorlar. Orada çatışma yok, tepeye konuşlanmış zırhlı araç, yaralıların alınmasını engelliyor. Böyle bir durum var malesef. Şu an 2'si çocuk olan 4 yurtaşımız katledildi. İlçe çok gergin. 150 bin nufusluk ilçe, epey gergin. Hala kurşun sesleri geliyor" dedi.

19 İŞÇİ GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan DİHA'daki habere göre, Garnizon Komutanlığı'na yapılan saldırıdan sonra polis, Cizre Belediyesi'nin Kültür Merkezi inşaatına baskın düzenledi. Aralarında mimar ve mühendislerin de bulunduğu 19 kişi yere yatırılarak gözaltına alındı. 19 kişinin önce Tank Taburu'na daha sonra da Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. Cizre Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınıp serbest bırakılan Rıdvan Tan adlı yurttaş daha sonra Silopi'de polisler tarafından gözaltına alındı.

Bu arada Cizre'den 2 gün önce Diyarbakır'a giderken gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü adliyeye sevk edildi. Ellerinden yaralı olan Abdullah Aslan adlı yurttaş polis denetiminde hastaneye kaldırılırken, Nesrin Özmen ve Yakup Işıklı(17) adlı yurttaşlar savcılık ifadesi sonrası sevk edildikleri mahkemede, tutuklanarak Şırnak T Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Kerem Uçar ve Abdurahman Özmen adlı yurttaşlar da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

ŞIRNAK'TA 1 ÇOCUK DAHA ÖLDÜRÜLDÜ!
DİHA'nın haberine göre, Şırnak'ın Yeşilyurt Mahallesi'nde gösteri düzenleyen bir gruba, polisler saldırdı. Grubun da karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışma sırasında mahallede bulunan Ahmet İrtegün (17) adlı çocuk yaralandı. Boğazına kurşun isabet eden İrtegün, aranan ambulansın güvenlik gerekçesiyle mahalleye gelmemesi üzerine ailesi tarafından Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan İrtegün, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.