'Cihada gidiyorum, şehit olacağım'

Ailesine "ben cihada gidiyorum, Allah yolunda savaşacağım, şehit olacağım" sözlerinin yazılı olduğu bir not bırakıp ortadan kaybolan 18 yaşındaki Kevser Çelik'ten bir daha haber alınamadı.

DHA

Kevser Çelik adlı 18 yaşındaki bir genç kadın, İstanbul Beylikdüzü'ndeki evlerinden geçen pazar günü ayrıldıktan sonra bir daha geri dönmedi. Bu sürede kızlarından hiç haber alamayan Çelik ailesi onun geride bıraktığı ve "şehit olacağım. Beni aramayın sormayın" şeklinde biten notundan ötürü kızlarının Suriye'ye radikal gruplara katılmasından endişe ediyor.

Ailenin 4 çocuğundan en büyüğü olan Kevser Çelik, Pazar günü bir not bıraktıktan sonra ortadan kayboldu. 18 yaşındaki Çelik'in el yazısıyla yazdığı notta "ben cihada gidiyorum. Allah yolunda savaşacağım. Şehit olacağım" yazıyordu. Baba Cevat Çelik bu notu okuduktan sonra hemen polise başvurdu.

6 gün boyunca polisten haber alamayan aile kızlarının taksiyle otogara gittiğini, burada Güneydoğu'ya yolcu taşıyan bir otobüs firmasının yazıhanesine girdiği bilgisine ulaştığını söylüyor. Ancak Kevser'in otobüse binip binmediği kesin olarak bilinmiyor. Aile bu belirsizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik polisten bilgi alamamaktan yakınıyor.

'SÜREKLİ TELEFONLA KONUŞUYORDU'
Kızının son dönemlerde telefonuyla sürekli mesajlaştığını, gece uyumadığını, sabah da erken uyandığını söyleyen anne İsminaz Çelik, "ben nişanlısıyla konuşuyor diye önemsemedim bile. Bizle çarşaf üzerine çok konuşuyordu. 'Çarşaf giyeceğim anne. Arapça öğreneceğim' diyordu. Dinlediği ilahiler için 'bu ne, ben bundan bir şey anlamıyorum' dediğimde, 'sen anlayamazsın anne, onu ancak ben anlarım' diyordu" şeklinde konuştu.

3 YIL KURAN KURSU, SOHBETLER...
Ortaokuldan ayrıldıktan sonra 3 yıl boyunca Kuran Kursuna giden ve son 1 yıldır evde bulunan Kevser'in ara sıra da Beylikdüzü Kavaklı'da bulunan bir evde sohbet toplantılarına katıldığı öğrenildi.