Çığlıkların yükseldiği çocuk rehabilitasyon merkeziyle ilgili yerel gazetelere yayın yasağı

Kocaeli'de istismara uğramış çocukların kaldığı belirlenen rehabilitasyon merkezinde yaşananlarla ilgili yerel gazetelere yayın yasağı getirildi.

Caner Aktan - Kocaeli

Kocaeli'de bir çocuk rehabilitasyon merkezinden yardım çığlıkları duyan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi iki genç, yaşananları kamera ile kayıt altına alarak sosyal medya üzerinden paylaşmıştı. Kısa sürede yayılan görüntülerinden ardından Kocaeli Valiliği konuyla ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu. Aile ve Sosyal Politikalar Kocaeli İl Müdürü Bekir Yümnü ise çocukların psikolojik sorunlarından dolayı yoldan geçenlerden yardım istediğini belirtmişti.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ
Kocaeli Valiliği'nin konuyla ilgili soruşturma başlatmasının ardından bir karar daha çıktı. Yerel gazetelere tebliğ edilen kararda çocuk rehabilitasyon mekezinde yaşananlara dair yayın yasağı getirildi. Yasağın polislerce sözlü olarak tebliğ edilmesi dikkat çekti.

POLİSLERCE DARP EDİLDİ
Öte yandan görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşan Kocaeli Üniversitesi öğrencileri Hakan Ergin ve Deniz Yalçın polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler Bekirpaşa Polis Karakolu'na götürüldü. Vücutlarının çeşitli yerlerinden darp edilen öğrenciler polislerden şikayetçi oldu.