Çığ faciası kaza değil, iş cinayeti!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun "örnek vadi"sinde süren HES çalışmaları, 6 gün önce 5 işçinin ölmesine neden olmuştu. Olayın yaşandığı Solaklı Vadisi'nden Ali Tatlı'nın yaptığı "insanları bilerek ölüme gönderdiler" açıklaması ise gerçeği gözler önüne serdi.

Serdar Nazım Yüce - soL

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun Hidroelektrik Santralleri (HES) konusunda "örnek vadi" olarak lanse ettiği Solaklı Vadisi'ndeki HES inşaatı, 6 gün önce 5 kişiye mezar oldu.Trabzon’un Çaykara ilçesi Karaçam mahallesi Kavlasan mevkiinde yapımı devam eden HES tüneli inşaatı sırasında çığ düşmesi sonucu 5 işçi çığ altında kalarak, hayatını kaybetti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından tüm "çığ" uyarılarına rağmen, Okan Holding tarafından yapılan Balkodu-2 HES tüneli inşaatındaki çalışmaların devam ettirilmesi, yaşanan facianın sıradan bir doğa felaketi değil, bir iş cinayeti olduğunu kanıtlar nitelikte.

Solaklı Vadisi'nden, doğa savunucusu Ali Tatlı ise, vadinin şirketler tarafından talan edilmesini, bölge halkının direnişini soL'a anlattı. Daha önce aynı bölgede, çığ düşmesi sonucu birçok ölümün olduğunu belirten Tatlı, kendisiyle yaptığımız video-röportajda, "bu ihmal değildir. Bu insanları bilerek, göz göre göre ölüme göndermektir" dedi. Tatlı "Bakanın örnek vadisi Solaklı'nın en tepesinde 5 can aldı. Bundan sonra almaya da devam edecek" ifadelerini kullandı.