CHP'ye ihtarname çekildi: 'Bazı yerlerde adaysız kalınabilir' iddiası

Avukat Mustafa Yalçınkaya tarafından CHP Genel Merkezi'ne bir ihtarname çekildi, Kılıçdaroğlu'nun tek başına aday belirleyemeyeceği ileri sürüldü.

Avukat Mustafa Yalçınkaya, Kadıköy 14. Noterliği üzerinden CHP Genel Merkezi'ne ihtarname çekerken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek başına aday belirlediği 16 yer için YSK'ya başvuru yapacağını açıkladı.

Yeni Şafak gazetesine konuşan Yalçınkaya, İstanbul Maltepe, Antalya Kaş gibi önemli yerler başta olmak üzere kimi ilçelerde aday gösterilecek isimlerin PM'ye sunulmadığını belirtirken, "Normalde süreç şöyle işliyor; aday adaylığı başvurusunda bulunan isimler CHP Parti Meclisi'ne gelir. Burada isimler oylanır. En çok oyu alan kişi aday olarak belirlenir. Ancak Kılıçdaroğlu bunu yerle bir etti. Tek otorite oldu. Halbuki yasa buna izin vermiyor. YSK'ya isimler sunulmadan önce bu yanlıştan dönsünler diye ihtarname çektik. CHP'nin iç tüzüğünde yer alan 55. madde çok açık. Aday belirleme sürecinde yetki Parti Meclisi'nindir ve bu yetki devredilemez diyor. Bu yetkinin MYK'da devri bile engellenmiş tüzükte" ifadelerini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu'na da başvuruda bulunacaklarını anlatan Yalçınkaya, "Bu isimleri YSK'nın incelemesini talep edeceğiz" dedi.

Mustafa Yalçınkaya