CHP'nin önergesini AKP grubu 'yanlışlıkla' kabul edince tartışma çıktı

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sırasında AKP'li vekiller, CHP'nin görüşmelerin devam etmesi yönündeki önergesini yanlışlıkla kabul etti.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Görüşmeye devam edilmesini oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler, kabul etmeyenler?" dedi. AKP'li milletvekillerinin oylarıyla görüşmeye devam edilmesine karar verildi. Kabul edilmesiyle bir anda Genel Kurul karıştı. AKP'liler karara itiraz etti. 

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Kabul edildi efendim" dedi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da kabul edildiğini ifade etti. Tartışmaların devam etmesi üzerine Yakut, "Tutanakları isteyelim. Kabul edilmiştir denmedi efendim" şeklinde konuştu. 

Ardından şu diyaloglar yaşandı: 

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal: "Zabıtlara geçmedi, kabul edilmedi. Demedi ya!"

Hasip Kaplan: "Ne tutanağı ya! Göz göre göre..."

Haydar Akar: "Kameralara bakalım Sayın Başkan"

Ahmet Aydın: "Kabul edilmiştir demedi"

Başkan Yakut: "Demedim ki ya!"

Vural: "Görüşmeler devam edecek efendim"

Tartışmaların ardından Yakut, yeni konuşmacıları talep etti.

Vural: "Kabul etmeseydiniz canım. Neye kaldırdığınızı bilmiyorsunuz. Sayın Başkan uygulamayı yapsın"

Yakut: "Sayın milletvekilleri, yapılan oylama sonucunda her ne kadar 'Kabul edilmiştir' demememize rağmen? Bir saniye, lütfen, bir dinleyin, sabredin sayın milletvekilleri, sabredin ama. Genel Kuruldaki sayın milletvekilinin el kaldırışına göre kabul edildiği anlaşılmıştır."