CHP’nin aklı hâlâ AKP’yle koalisyonda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, AKP’lilerle koalisyondan hâlâ umutlu. Bekaroğlu, "CHP'nin koalisyon için 14 ilkesi var, maddeler üzerinde anlaşma olursa, hükümette olur CHP. Meclis Başkanlığı seçimi, koalisyonun kurulmasını etkilemez" dedi.

AKP’li İsmet Yılmaz’ın MHP desteğiyle TBMM Başkanı seçilmesinin ardından gözler olası bir AKP-MHP koalisyonuna çevrilirken, CHP’nin eski Milli Görüş kökenli Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, AKP’yle koalisyondan hâlâ umutlu olduğunu ifade eden açıklamalarda bulundu.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, TBMM Başkanlığı'nın sembolik bir makam gibi görünse de Meclis'in yasama ve denetleme görevlerini yerine getirmesi bakımından önemli olduğunu söyledi.

Bekaroğlu, TBMM Başkanlığı seçiminin, AKP-MHP koalisyonuna işaret etmediğini iddia ederek, "MHP-AKP koalisyonunun bir işareti olsaydı, Ekmeleddin Bey seçilirdi. Böyle değil. MHP Genel Başkanı’nın bu anlaşılmaz, saçma davranışının siyasi yorumunu yapan, bir süre sonra saçmalayacak. Anlaşılmaz bir şey bu" ifadesini kullandı.

 BEKAROĞLU AKP-CHP’DEN UMUTLU

 Bekaroğlu, bu sürecin, Türkiye'yi erken seçime götürme ihtimalinin bulunduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"TBMM Başkanlığı seçimi, koalisyonu biraz zorlaştırdı ama olmayacak diye bir şey yok. Siyasetçiler, yaklaşmakta olan siyasal, uluslararası krizleri dikkate alarak bir hükümet kurabilirler, kurmalılar da. Fakat olmazsa, seçim olacaktır. Fakat olası bir seçimde de bugünkü tablodan farklı bir sonuç çıkmıyor. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 'Meclis başkanlığı seçimi ile hükümet müzakerelerinin farklı olduğunu' daha önce, birkaç kez söylemişti. CHP'nin koalisyon için 14 ilkesi var, Başbakan hükümet kurma teklifiyle CHP'ye geldiğinde, bu maddeler üzerinden konuşacağız. Bu maddeler üzerinde büyük ölçüde bir anlaşma olursa, hükümette olur CHP. Meclis başkanlığı seçimi, koalisyonun kurulmasını etkilemez."