CHP’li Özel: 14 ilke çerçevesinde koalisyonda yer alabiliriz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP’nin seçimden sonra ortaya koyduğu ilkeler üzerinden görüşmeleri yürüteceğini söyleyerek, “Önceliğimiz vatandaşların sorunlarını çözecek bir hükümet kurulması olacak” dedi.

Haber Merkezi

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel gündeme ve koalisyon görüşmelerine dair açıklamalarda bulundu.

CHP’li Özgür Özel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“KAPILARI KAPATANLAR BEDELİNİ ÖDER”

“Aslında 7 Haziran günü, vatandaşlarımız sandıkta, partilerin kendilerine verdiği sözlerin tutulmasına imkan verecek bir iradeyi ortaya koydu. Özellikle, seçim bildirgelerine, Partilerin meydanlarda verdiği sözlere baktığımızda CHP, MHP ve HDP’nin ortak katların en küçüğünde, verilen sözleri tutacak, sınırları ve yetkileri doğru belirlenmiş bir koalisyon içinde olması gerekir. Biz de zaten seçimlerin hemen akabinde bu konuda diğer partilere defalarca teklifte bulunduk. CHP bu vaatlerini yerine getirecek tüm koşulları denedi. Biz asgari ücretliyi, memuru, çiftçiyi, taşeron işçiyi gözetecek, vatandaşın mutfağındaki yangını söndürecek bir hükümet kurmayı teklif ettik. Bu konuda yüzümüze kapılar kapansa da, şu iyi bilinmeli ki; siyasette yüzlerine kapı kapananlar değil, kapıları kapatanlar bedel öder.”

“ÖNCELİĞİMİZ VATANDAŞIN SORUNLARINI ÇÖZECEK HÜKÜMET”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel CHP’nin ortaya koyduğu 14 ilkeyi de hatırlatarak değerlendirmesine şöyle devam etti:

“Bizim en büyük arzumuz, Türkiye’nin sorunlarını kararlılıkla çözecek, 4 yıl süreyle görev yapacak, kararlı, net bir irade ortaya koyabilecek bir hükümet kurulabilmesi. Bizim önceliğimiz, her fırsatta bahsettiğimiz gibi, vatandaşın evindeki yangını söndürmek olacak. 7 Haziran öncesi, illerimizde, ilçelerimizde gezerken biz vatandaşa bir söz verdik ve dedik ki, senin sorunlarını biliyoruz, çözeceğiz. Emeklimize iki maaş ikramiye, asgari ücretin 1500 TL’ye çıkartılması, taşeron işçilerimize kadro, çiftçimize 1,5 liradan mazot, banka borçlarını ödeyememiş vatandaşımıza ise borçların silinmesi sözünü verdik. Bu nedenle koalisyon görüşmelerinde de önceliğimiz vatandaşın sorunlarını çözecek bir hükümet kurulması olacak. Biz bu arzudayız. Elbette ki ülkemizin hükümetsiz kalmasını istemeyiz. Bu düşünceden hareketle de, CHP olarak elbette bir koalisyonun içinde yer alabiliriz ama bunun nasıl olacağını, hangi koşullarda yer alacağımızı da oturup konuşmamız gerekiyor.”

“PARTİLERİ DEĞİL İLKELERİ KONUŞUYORUZ”

“Biz yapıcı tavrımızı sürdürüyoruz. CHP olarak bu yapıcılık içinde, vatandaşa verdiği sözleri tutabileceği, bir veya birden fazla koalisyon ortağı arıyoruz. 14 ilkemizi kamuoyu ile paylaştık. Bu 14 maddede, kuvvetler ayrılığından tutun, cumhurbaşkanının anayasal sınırlarına, yolsuzluklarla etkin mücadeleye kadar, CHP’nin ortaya koyduğu kırmızıçizgileri yer alıyor. Burada bizim için en önemli mesele şudur; biz Partileri değil ilkelerimizi konuşuyoruz. Koalisyon görüşmelerine de bu çerçeveden yaklaşacağız” diye konuştu.