CHP'li Nazlıaka'dan Trabzonspor Başkanı'na: Yesinler onun adamlığını

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kadınlarla ilgili sözlerine CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'dan sert tepki geldi. Nazlıaka, Hacıosmanoğlu için "Sanırım onun adamlıktan anladığı sadece tehdit ve aşağılama... Yesinler onun adamlığını. Kendisi bir kadın gibi yaşayacak ne erdeme ne de onura sahip. Kadınların tırnağı bile olamaz" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kadınlarla ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Nazlıaka, "Bu zat, kadını eşit görmeyen zihniyetin ete kemiğe bürünmüş halidir. Öleceksek adam gibi ölelim, kadın gibi yaşamayacağız, diyor. Sanki Türkiye'de kadınların yaşam hakkı varmış gibi! Aşağıladığı, yürekli kadınlara kurban olsun . Karadeniz insanı, Trabzon Spor Başkanı gibi zavallı bir erkek olacağına Havva Ana gibi yürekli bir kadın olmayı tercih eder. Keşke bir kadın gibi mert olmayı bilse. Bu Ortaçağ zihniyeti sporu siyasete malzeme eden birilerini putlaştıran zat, acaba adamlıktan ne anlıyor" diye sordu.

Tepkisini dile getiren Nazlıaka sözlerini şöyle sürdürdü:

Sanırım onun adamlıktan anladığı sadece tehdit ve aşağılama... Yesinler onun adamlığını. Kendisi bir kadın gibi yaşayacak ne erdeme ne de onura sahip. Kadınların tırnağı bile olamaz. Kadına yönelik şiddet bu karanlık kafalar nedeniyle artıyor. Benkendisinin eşine de dostluk ve dayanışmayla selamlıyorum. Onu da tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum. Bu ülkeyi zafere ve bağımsızlığa götüren yolda en önemli mücadeleyi veren Nene Hatunları, Kara Fatmaları, bu önemli günde bir kez daha minnet ve saygıyla anıyor; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanını da bu konuda tepki göstermeye davet ediyorum.