CHP'li iki vekil hakkında fezleke hazırlandı

7 Haziran seçimlerinin ardından TBMM'nin açılmasıyla birlikte Meclis'e vekiller hakkındaki fezlekeler birbiri ardına yağmaya başladı.

7 Haziran seçimlerinin ardından TBMM'nin açılmasıyla birlikte Meclis'e vekiller hakkındaki fezlekeler birbiri ardına yağmaya başladı. Son olarak CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Genel Sekreter Gürsel Tekin hakkında da fezleke hazırlandı.

Hürriyet'in haberine göre hem Erdoğdu'nun hem de Tekin'in hakkındaki soruşturmalar konusundaki fezlekeler TBMM'ye ulaştı.

ERDOĞDU'YA 'GÖKÇEK'E HAKARET' FEZLEKESİ

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında açılan dava sonucu TBMM'ye intikal eden fezleke, Melih Gökçek hakkında yıl başında ortaya koyduğu iddialar konusunda oldu.

Hürriyet gazetesine konuşan Aykut Erdoğdu, Gökçek hakkında "tümü belgeli" olan bir dizi suçlamada bulunduğunu belirterek, bu suçlamaları şöyle sıraladı;

1- Ankara'nın 200 milyonluk gıda ihalesi hukuka aykırı olarak AKP yöneticisine verildi 
2- Mercedes Şirketi Ankara Belediyesi'ne sattığı otobüsler için Gökçek'e rüşvet verdiğini kabul etti. Hüküm giydi. Ceza ödedi 
3- Ankara'nın otoparkları hukuka aykırı biçimde ve değerinin altında yandaşlara peşkeş çekildi 
4- Ankara halkına satılan sayaçların ihalesinde belediye, bu sayaçların Halka satışlarında Ankara halkı zarar ettirildi.
5- Başkentgaz bir Şirkete bağlı hale getirilerek milyarlarca lira zarar ettirildi. Şirket batırıldı. Değerinin çok altında satıldı.

ERDOĞDU: DOKUNULMAZLIĞIM KALDIRILSIN, TÜM İDDİALAR ARAŞTIRILSIN

Melih Gökçek de bu suçlamalar karşısında Erdoğdu aleyhine dava açmıştı. Erdoğdu, TBMM'ye gönderilen fezlekenin Gökçek'in açtığı davalar nedeniyle olduğunu belirterek, "Ben dokunulmazlığımın kaldırılmasını istiyorum. Dokunulmazlığım kaldırılsın ki, dava açılsın. Tüm iddialar da araştırılsın. Benim tüm suçlamamalarım belgeli" diye konuştu.

TEKİN'E 'SAVCI MISIN, MAGANDA MISIN' FEZLEKESİ

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin hakkındaki fezleke ise Savcı Mehmet Demir'in açtığı "hakaret" davası nedeniyle hazırlandı.

Savcı Demir'in adı kamuoyu tarafından CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu geçen yıl ifadeye çağırması nedeniyle gündeme gelmişti.

Dokunulmazlığı olmasına rağmen, Kılıçdaroğlu'nun bir savcı tarafından, TBMM'ye hiç bilgi verilmeden ve izin alınmadan ifadeye çağrılmasına CHP büyük tepki göstermiş, hukukçular dokunulmazlığı olan Kılıçdaroğlu'nu bir savcının ifadeye çağırmasının "kanunsuz" olduğunu açıklamışlardı. Nitekim Savcı Demir de, Kılıçdaroğlu'na ifade davetinin "sehven" gittiğini açıklamıştı.

CHP'nin başvurusu üzerine HSYK durumu incelemiş ve Kılıçdaroğlu adına yapılan başvuruyu haklı bulmuştu. Savcı Demir Edirne'ye atanmış, ancak HSYK'nın aldığı bu atama kararına karşı dava açarak, ilk görev yerine dönmüştü.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, CHP'li Gürsel Tekin de gerek düzenlediği basın toplantısı, gerekse twitter mesajları ile Savcı Demir'i eleştirmiş, "savcı mısın, maganda mı?" mesajını paylaşmıştı.

Savcı Demir de, Gürsel Tekin'e bu nedenle "hakaret davası" açmıştı. Tekin aleyhine fezleke TBMM'ye bu dava nedeniyle geldi.