CHP’li Atıcı: ‘Ruslar Akkuyu’yu terk etti, ya santral çalışıyor olsaydı?’

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Akkuyu’da yapılmakta olan nükleer santralde görev yapan uzmanların ülkeyi terk ettiği iddiasını gündeme getirerek, “Ya santral çalışıyor olsaydı” diye sordu.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı bugün TBMM’de bir basın toplantısı düzenleyerek, Mersin Akkuyu’da yapımı devam eden nükleer santralle ilgili iddiaları gündeme getirdi.

Atıcı, Rus uzmanların Akkuyu’yu terk ettiğinin iddia edildiğini vurgulayarak, “Nükleer santral çalışırken Rusların santrali terk ettiğini düşünebiliyor musunuz? Milyonlarca insan ölüm ve kanser tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı. Yapılan anlaşma gereği bizim işletemeyeceğimiz bu santral, pimi Ruslar tarafından çekilmiş bir bomba gibidir, ne zaman patlayacağı belli olmaz” dedi.

Atıcı, Rusya’yla bozulan ilişkiler nedeniyle nükleer santralin Türkiye için tehdit olduğunu savunduğu açıklamasını, “Nükleer santralin yaratacağı her türlü zararın ve ulusal güvenlik risklerinin ortaya konması ve buna karşı önlemlerin alınması konusunda hükümete yol gösterilmesi gerekli olmuştur” diye sürdürdü.

Atıcı, geçen hafta ülkenin çeşitli yerlerinde kurulması planlanan nükleer santraller konusunda Meclis Araştırması açılması için TBMM’ye önerge vermişti.