CHP'li adayı vuran Elibol: İstesem kafasına da sıkabilirdim

Adana'da CHP'nin milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen'i bacaklarından vuran Ali Fuat Elibol, "İstesem kafasına da sıkabilirdim sadece ayaklarına sıktım. Pişman değilim, herkes duysun diye yaptım" dedi.

Adana'da CHP 1'inci sıra milletvekili adayı avukat Elif Doğan Türkmen'i bacaklarından vurup kaçtıktan sonra yakalanan Ali Fuat Elibol (54), adliye sevk edildi. CHA'nın haberine göre Elibol, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun temayül yoklamasından kimlerin çıktığını görmesini istediği için Türkmen'i vurduğunu ve pişman olmadığını söyledi.

Olay, merkez Çukurova ilçesi Karslı Mahallesi'ndeki Park Zirve Restoran girişinde yaşanmıştı. Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (ÇUGİAD) kahvaltısına katılmak üzere restorana gelen CHP milletvekili adayı avukat Elif Doğan Türkmen, eski müvekkili hırdavatçı Ali Fuat Elibol tarafından bacaklarına tabancayla 3 el ateş edilerek vurulmuştu. Türkmen, kaldırıldığı özel hastanede tedavi olduktan sonra aynı gün taburcu edilmişti.

Polis, olaydan sonra kaçan Ali Fuat Elibol'u dün akşam saatlerinde merkez Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi'nde yakaladı. Olayda kullandığı tabanca ile birlikte ele geçirilen Elibol, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinin ardından bugün öğle saatlerinde sağlık kontrolü için merkez Seyhan ilçesi Çukurova Devlet Hastanesi içindeki Adli Tıp Birimi'ne getirildi. Elibol, sağlık kontrolüne girerken "Temayül yoklamasından kimlerin çıktığını görsünler. Kılıçdaroğlu ve kurmaylarına sesleniyorum. Ben 1978'den beri devrimci mücadelenin içinde olan bir adamım. Çok kişiyi dolandırdı, kimse cesaret edip söyleyemiyor. İsim veremiyorum şu anda. Gerekli isimleri mahkemede vereceğim” iddiasında bulundu. 

Elibol, sağlık kontrolünün ardından da konuşmasını sürdürdü. Elibol, Türkmen'in istese kafasına sıkabileceğini belirterek, "Kılıçdaroğlu'nun temayül yoklamasından kimlerin çıktığını görmesini istedim onun için vurdum Elif Doğan Türkmen'i. İstesem kafasına da sıkabilirdim sadece ayaklarına mermi sıktım. Hayır pişman değilim, herkes duysun diye yaptım" diye konuştu. Elibol, polis aracına konularak adli mercilere sevk edildi.