CHP'de 'yönetim değişsin' bildirisi

CHP'nin son olağan kongrelerinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan 44 il başkanı Ankara’da bir toplantı düzenledi.

CHP'nin son olağan kongrelerinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan 44 il başkanı Ankara’da bir toplantı düzenledi. Odatv'nin haberine göre, kurultay delegesi olan il başkanları, 17 Ağustos 2015 tarihinde Ankara’da Park Oteli Toplantı Salonu’nda yaptığı toplantıda partinin genel durumunu görüştüklerini belirtti. İl başkanları tarafından yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Halk Partisi’ni tümüyle yenilenmiş bir yönetim yapısına kavuşturmak için gerekli eylem ve uygulamaların acilen hayata geçirilmesi yaşamsal önem taşımaktadır" denildi.

"Önümüzde ülkemizin kaderinin belirleneceği hayati bir erken seçim vardır" denilen açıkla şöyle sürdü:

"CHP bu seçime mutlaka yeni bir ruh, yeni bir heyecan, yeni bir rüzgâr ve yeni bir yapıyla girmelidir. Partiyi seçime götürecek Parti Meclisi ve MYK gibi partinin en üst organları partinin geleceğini her şeyin önünde tutacak, CHP’nin ruhunu ve özünü yansıtacak, partinin temel dinamiği olan örgütleri temsil edecek bir yapıya kavuşturulmalıdır.

Bu nedenle, Cumhuriyet Halk Partisi’ni tüm ülkede ve halkımızda umut, heyecan ve güven yaratabilecek, örgütlerimizi motive edebilecek, partinin sol, sosyal demokrat, halkçı ve devrimci çizgisini öne çıkaracak, tümüyle yenilenmiş bir yönetim yapısına kavuşturmak için gerekli eylem ve uygulamaların acilen hayata geçirilmesi yaşamsal önem taşımaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin olağan kongrelerle seçilmiş son il başkanları ve aynı zamanda mevcut kurultay delegeleri olan aşağıda isimleri olan bizler partimizi yukarıda tanımlanan yönetim yapısına kavuşturma amacıyla yapılacak çalışmaları yürütmek üzere oy birliği ile bir Yürütme Komitesi’ni görevlendirmiş bulunmaktayız."