CHP'de 'tezkere' çatlağı: Bazı vekiller evet dememek için oylamaya katılmayacak

CHP'nin dün Irak-Suriye tezkeresi oylamasına "evet" deme kararının ardından, bazı milletvekillerinin tezkereye "evet" dememek için oylamaya katılmayacağı öğrenildi.

TBMM’de süresi uzatılması beklenen Suriye-Irak tezkeresiyle ilgili CHP’nin nasıl bir tavır izleyeceği Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında önceki akşam toplanan MYK’de (Merkez Yürütme Kurulu) masaya yatırıldı. Kılıçdaroğlu’nun, tezkereye geçen yılın aksine "evet" oyu verilmesi gerektiğini vurguladığı öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, Kılıçdaroğlu, “CHP, PKK’ya dokunmayın dedi diye karşı propaganda yaparlar. Bu nedenle evet dememiz gerekiyor” dedi.

BAZI MYK ÜYELERİ HAYIR DENİLMESİNDEN YANA

Bazı MYK üyeleri tezkereye ‘evet’ denilmesine karşı çıktı. Bazı üyelerin ise “Evet dersek, HDP’ye büyük kentlerden giden emanet oyları geri alamayız” dediği öğrenildi.

Tezkere oylamasında parti olarak "evet" denilmesi kararlaştırılırken, 20’ye yakın milletvekilinin bugünkü oylamaya katılmayacakları öğrenildi.

Bir milletvekili, “Güvenoyu alamamış bir hükümet şimdi savaş için Meclis’i toplamak istiyor. Bu tezkereye dayanarak yarın Suriye ile savaşa girersek bunun sorumluluğunu alamayız” dedi.

Bir diğer vekil ise “Elbette parti disiplinine uygun hareket ederiz ancak kimse bizden Erdoğan’ın tezkeresine evet dememizi de beklemesin” diyerek, oylamaya katılmayacağını söyledi.