'CHP'de 20'yi aşkın vekil Kılıçdaroğlu'na tavır aldı' iddiası

Milliyet, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK toplantısında tezkereye ilişkin söylediği sözlerin 20'yi aşkın milletvekili tarafından tepkiyle karşılandığını, bu vekillerin toplantıya katılmayacaklarını iddia etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK toplantısında tezkereye ilişkin söylediği sözlerin, partide büyük görüş ayrılığına neden olduğu iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun tezkere kararının gerekçesine karşı çıkan, aralarında Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba gibi isimlerin bulunduğu 20'yi aşkın vekilin toplantıya katılmama kararı aldığı belirtildi.

Toplantıda söz alan Kılıçdaroğlu'nun, tezkereye geçen yılın aksine, "evet" oyu verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Geçen seneki tezkereye kıyasla gerekçe kısmı daha normal bir dille yazılmış" dediği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun, "Hayır denilirse seçim sürecinde şehit cenazelerinde bu durumu bizim aleyhimize kullanırlar. Halkı ve milliyetçi kesimi provoke ederler. 'CHP, PKK'ya dokunmayın dedi' diye karşı propaganda yaparlar. Bu nedenle evet dememiz gerekiyor" ifadesini kullandığı kaydedildi.

TOPLANTIYA GİRMEME KARARI
Milliyet'in haberine göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun net tavrına karşı aralarında Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu, Fikri Sağlar, Necati Yılmaz, Zeynep Altıok, Zeynel Emre'nin de bulunduğu 20'yi aşkın vekil toplantıya girmeme kararı aldı. İddiaya göre söz konusu isimler, "Tezkerenin onaylanması için yeterli oy var. AKP ile MHP'nin oyları tezkerenin geçmesi için yeterli. CHP olarak bu tezkereye evet oyu vermemiz stratejik bir hata olacaktır" görüşünü savunuyor.