CHP'de 15 isim yeniden aday olmadı: Şafak Pavey ve Oğuz Oyan'dan veda açıklaması

CHP'de 15 milletvekilinin 7 Haziran seçimlerinde yeniden aday olmaması yankı uyandırırken bu isimlerden Oğuz Oyan ve Şafak Pavey veda açıklamaları yaptı.

Haber Merkezi

Şafak Pavey, Hüseyin Aygün, Oğuz Oyan, Sabahat Akkiraz gibi isimlerin 7 Haziran seçimlerinde yeniden milletvekili adayı olmadığı ortaya çıktı.

'BURUKLUK YAŞIYORUM'

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, konuya ilişkin soL'a yaptığı açıklamada, üç dönemdir milletvekilliği yaptığını belirtirken 4. dönem milletvekilliği için bunu çok arzuluyor olması gerektiğini ancak bu durumda olmadığını söyledi.

Milletvekili olmadan da siyaset yapmaya devam edeceğini belirten Oyan, bazı kitap çalışmaları olduğunu, 45 yıldır kamu hizmeti verdiğini, biraz da başkalarının bu hizmeti vermesi gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun "sağa açılma iyi gidiyor" sözlerini de değerlendiren Oyan, "Partinin sola açılması gerektiğini Kılıçdaroğlu'na bizzat söyleyen isimlerden biriyim. Partinin kendi içindeki sosyalist damara açılmasını 2003'ten bu yana söylüyorum. CHP'de mutlaka marksist bir kanada ihtiyaç var. Bunun için çabaladım ama başaramadım. Bunun da getirdiği burukluğu yaşıyorum" diye konuştu.

PAVEY'DEN VEDA MESAJI

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ise Birgün gazetesi aracılığıyla yayınladığı veda mesajında Türkiye’nin geleceğine dair mücadelesini parlamento dışında sürdürmek istediğini söyledi.

Pavey, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Siyasete başladığım gün seçmenimize, siyaseti bir kariyer olarak sürdürmeyeceğimi açıklamıştım. Sorumluluklarımı en yüksek enerji ve çaba ile yerine getirmeye çalıştım. Umarım üstlendiğim bu görevde eksik kalmamışımdır. Nöbet olarak nitelendirdiğim konumumu artık devretmem gerektiği kanaatindeyim. Umuyorum ki yeni seçim dönemine girerken gelen arkadaşlarım çok daha büyük bir sinerji yaratacaklardır ve bize güvenen seçmenlerimizin beklentilerini en iyi şekilde yerine getireceklerdir.

Her şeyden önce bana bu fırsatı veren ve büyük bir tecrübe kazanmama yol açan Genel Başkanımıza, yol arkadaşlarıma ve partime teşekkür etmek istiyorum. Aynı mücadeleye ve ideallerimi kovalamaya milletvekili olmadan devam etmeye kararlıyım. Çünkü bu, Türkiye’nin geleceğinin mücadelesidir ve ben de her zaman ülkemin geleceği için verilen mücadelenin bir parçasıyım.