CHP Silivri'ye bu kez Cemaat tutukluları için gidiyor

CHP, Gülen Cemaati'ne yönelik operasyonda tutuklanan isimleri ziyaret edecek. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, soL'a yaptığı açıklamada, ziyaretin nedenini "insan hakları ihlali" ve "basın özgürlüğü" olarak açıkladı.

Ali Ufuk Arikan

CHP, Cemaat'e yönelik olarak yapılan 14 Aralık operasyonunda tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'yı ziyeret edecek.

Görüşme için Adalet Bakanlığı'na başvuru yapılırken, başvurunun bugün yanıtlanması bekleniyor.

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, görüşmenin Cemaat ziyareti olarak değerlendirilmesini doğru bulmadığını söyledi.

CHP olarak daha önce Odatv, KCK, Balyoz davalarında tutuklanan isimleri de ziyaret ettiklerini belirten Tanrıkulu, "Operasyona ilişkin kamuoyunda yaygın kanaat basın özgürlüğüne müdahale şeklindeydi. Bir de ciddi hak ihlalleri iddiaları var. Ziyaretimizin nedeni de iddiaları araştırmak ve konuya ilişkin bu yönde saptamalar yapmamız durumunda bunu kamuoyuyla paylaşmak" dedi.

PAZARTESİ SİLİVRİ'DE

Adalet Bakanlığı'nın izin vermesi halinde CHP heyetinin ziyaretinin pazartesi günü gerçekleşmesi bekleniyor.

14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Hidayet Karaca, terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla tutuklanmıştı.