CHP milletvekili Meclis kürsüsüne gaz bombasıyla çıktı

Polisin toplumsal olaylarda aşırı güç kullanımı iddialarının araştırılması önergesinin gündeme alınması önerisinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi adına söz alan İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, kürsüye göz yaşartıcı bombayla geldi.

CHP'nini, polisin toplumsal olaylarda aşırı güç kullanımı iddialarının araştırılması önergisinin gündeme alınması görüşmelerinde Meclis Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğu, kürsüye kırmızı bir kutuyla çıkarak içindeki gaz bombasını milletvekillerine gösterdi. "Arkadaşlarda poşu var mı bilmiyorum, birazdan buraya tarihi geçmiş bir gaz el bombası atacağım ve bu gaz el bombasının sizi ne kadar etkileyeceğini ölçmenizi istiyorum" diyen Moroğlu, daha sonrasında bombanın pimine basmayacağını çünkü elindeki son kullanma tarihi geçmiş bombanın Mayıs ayında milletvekilleri ve DİSK Genel Başkanı'nın da aralarında bulunduğu bir grubun üzerinde kullanıldığını söyledi.

Elindeki gaz bombasının son kullanma tarihinin 3 Mart 2014 olduğunu söyleyen Moroğlu, aynı bombanın 15 Mayıs 2014'te kullanıldığına dikkat çekti. "Bu gaz el bombasının üstünde ne yazıyor? 'Dikkat, son kullanma tarihinden sonra kullanmak tehlikelidir' Son kullanma tarihi kaç? 3 Mart 2014. Kullanma tarihi kaç? 15 Mayıs 2014" ifadelerini kullanan Moroğlu'na sözleri üzerine, AKP Isparta Milletvekili Recep Özel ise "Siz de eylemi ondan önce yapsaydınız" çıkışında bulundu.

Moroğlu ise Özel'in söyledikleri üzerine konuşmasını şu şekilde devam ettirdi: "Recep Özel'den ancak bu beklenir, seni alkışlıyorum. Polislere diyor ki: "Keşke o tarihten önce atsalardı." Ha, evet, biz onu ayarlayamadık. Şimdi, Recep Özel kardeşim, bu mesele gülünmeyecek kadar ve tiye alınmayacak kadar önemli bir mesele. Ben bu Mecliste yaptığım her konuşmada sizi sorumluluğa davet eden ve beraberce çözüm arayacağımız noktalara dikkat çekmeye çalıştım. Onun dışında bir amacım yok, asla da olmadı. Benzer olayı nerede yaşadık? Gezi direnişinde Gezi direnişçilerinin üstüne su sıkan TOMA'ların su depolarına "Jenix" adlı gaz sıvılarının zerk edildiği dönemde yaşadık, bu da bir gerçek.