CHP - İyi Parti ittifakında kriz

CHP - İyi Parti ittifakında kritik bir gelişme yaşandı ve tarafların yerel seçimlerde yollarını ayıracağı öğrenildi. Yeniden başlayan görüşmelerin ardından Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun krize neden olan bazı iller üzerinde tekrar bir araya geleceği açıklandı.

CHP - İyi Parti ittifakında kritik bir gelişme yaşandı ve tarafların yerel seçimlerde yollarını ayıracağı öğrenildi.

Odatv'nin CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre İyi Parti ile ittifak görüşmeleri fiilen son buldu. CHP kulisleri görüşmelerin sonlanmasından Koray Aydın başta olmak üzere bazı İyi Partilileri sorumlu tutuyor.

Edinilen bilgiye göre ittifak görüşmelerinde bazı illerde kriz çıktı. Ankara'da Mansur Yavaş ismine CHP yönetimi parti tabanından gelen eleştirilere rağmen "evet" derken, İyi Parti'nin görüşmelere Yavaş ile anlaşmadan geldiği iddia edildi. CHP yönetimi, İyi Parti'ye Ankara'nın yanı sıra Kocaeli, Trabzon, Ordu'yu vermeyi kabul ederken, İyi Parti'nin Balıkesir dahil bazı illerde adayını geri çekmeyi kabul etmediğini ifade etti.

CHP yönetimi yaşanan krizlerden Meral Akşener'den çok Koray Aydın'ı sorumlu tutuyor.

SON BİR GÖRÜŞME DAHA

Öte yandan NTV'de yer alan habere göre, İyi Parti'li Koray Aydın ve Cihan Paçacı CHP Genel Merkezi'ne gitti. İyi Parti'de Genel İdare Kurulu toplantısı sürerken iki isim ayrıldı. 

NTV Muhabiri Celal Çamur'un aktardığı Ankara kulisine göre, ittifak görüşmelerinde Ankara artık CHP'de kaldı. Mansur Yavaş ismi ön plana çıktı.

İyi Parti Genel Başkan yardımcısı Koray Aydın yaptığı açıklamada, Meral Akşener'in, CHP Genel Merkezi'ne giderek Kemal Kılıçdaroğlu ile ittifak görüşmelerindeki pürüzlerin giderilmesi için bir araya geleceklerini söyledi.

CHP'DEN YENİ TEKLİF, TEKRAR GÖRÜŞECEKLER

CHP ile İyi Parti arasındaki ittifak görüşmelerinde krize neden olan bazı illerdeki anlaşmazlıklar üzerine tarafların yeniden uzlaştığı öne sürüldü.

Akşam saatlerinde CHP heyetinin İyi Parti’yi ziyaretinin ardından taraflar yeniden anlaştı.

Anlaşmanın sağlanmasının ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in saat 20.00'de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği açıklandı.

Cumhuriyet’in haberine göre gelinen son aşamada CHP’nin Kocaeli, Denizli, Ordu, Samsun ve Trabzon’da aday çıkarmayacağı; bu büyükşehirleri İyi Parti’ye bırakacağı öğrenildi. Teklif çerçevesinde İyi Parti’nin  de Ankara, İstanbul, İzmir, Adana ve Antalya’da  aday çıkarmayarak CHP'yi desteklemesi bekleniyor.