CHP: HDP önce AKP'yle yaptığı pazarlığı açıklasın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, "CHP, yüzünü sola dönerse diyaloga hazırız" sözünü değerlendirerek, "HDP önce AKP ile yaptığı pazarlığı kamuoyuna açıklasın" dedi.

CHP Genel Başkan yardımcıları Enis Berberoğlu, Veli Ağbaba ve CHP Parti Meclis üyesi avukat Şenal Saruhan ile birlikte dün Bingöl'ün Kıği ve Yayladere ilçelerine giderek, burada bir dizi görüşmelerde bulundu.

Bir gazetecinin, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın CHP'nin kurultayından önce yaptığı bir açıklamada, "CHP, yüzünü sola dönerse diyaloga hazırız" sözlerini hatırlatması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, bunun kurultayda ele alınmadığını, konuşulmadığını söyledi. Berberoğlu, şöyle devam etti:

"Fakat yine matbuatı takip ettiğimde, aynı HDP'nin tek başına seçime girme kararını vermek üzere olduğunu ve bu konuda ciddi adımlar atıldığını görüyorum. Baraj meselesi olan bir partinin kararını, başka bir siyasetçinin kararını tartışmak haddim değildir. Ama acaba 'İmralı'yla, HDP ve AKP arasında yürüyen, başka bir yan yolda yürüyen görüşmenin bir parçası mı?' diye de düşünmeden edemiyorum. Eğer bölge halkının iradesini, takdirini mecliste bu şekilde bir ipoteğe alıp da AKP'ye emanet etme gibi bir fikri varsa, bu fikrin çok yakışık kaldığını düşünmüyorum açıkçası. CHP'ye gelirken bu meşruiyeti unutmaması gerektiğini hatırlatırım. Onun bir parçası olarak seçim işbirliğine geldiği zaman da önce AKP ile yaptığı pazarlığı, yani bir parti olarak veya bağımsız olarak girme konusundaki pazarlığını da daha açık, seçik kamuoyu önünde, belli etmesini ve tartışmasını temenni ederim."