CHP Grup Başkanvekili Özel: Bir Kasım günü geldiler, 1 Kasım'da gidecekler

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “7 Haziran’da yaşananlar 1 Kasım’da yaşanmayacaktır” sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, “Cumhurbaşkanı zımnen üstü örtülü olarak vatandaşa seçimdeki kullanacağı oy konusunda istikamet dayatmaktadır” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

“CUMHURBAŞKANI VATANDAŞA OY KONUSUNDA İSTİKAMET DAYATMAKTA”

Cumhurbaşkanı’nın “Hiçbir şey 7 Haziran gibi olmayacak” sözlerini de eleştiren Özel şöyle devam etti: “7 Haziran seçimlerinin sonucunu yani AKP’nin iktidardan uzaklaşmış olmasını tek başına iktidar olamamasını bir başka şeyle ilişkilendirip seçim güvenliği sosuyla bulandırıp vatandaşa kararını yeniden gözden geçir yaklaşımını da fevkalade tehlikeli görüyoruz. Cumhurbaşkanı zımnen üstü örtülü olarak vatandaşa seçimdeki kullanacağı oy konusunda istikamet dayatmaktadır ve kararını beğenmedim bunu bir daha düşün demektedir. Bunu da demokrasi açısından son derece tehlikeli buluyoruz.”

"BİR KASIM GÜNÜ GELDİLER, 1 KASIM’DA GİDECEKLER"

 

Özgür Özel şunları söyledi: “Seçim isteyen, daha doğrusu bu parlamento çalışmasın isteyenlerin neden istemediğini eğri oturup doğru konuşalım. Çünkü parlamento çalışırsa soruşturma komisyonları kurulabilir. Kurulursa 4 bakan çorap söküğü gibi her şeyi anlatabilir, 4 bakanın çocukları yeniden yargılanabilir ve iş 17-25 Aralık soruşturmaları sürecinin sonunda 25 Aralık denildiğinde Bilal Erdoğan’a gelebilir ve telefon görüşmeleriyle ilgili başta montaj dedikleri şimdi gerçekliği herkes tarafından resmi kurumlar tarafından kabul edilmiş bir noktaya gelebilir. Bu ülkede parlamentonun çalışmasını istemeyen bir darbeci var karşımızda. Bugün Anayasa'ya uymayan, 'ben Anayasa'ya uymuyorum, Anayasa'yı bana uydurun' diyen ve sonraki süreçle ilgili her şeyi göze alan birisi var. Ama herkes şunu bilsin ki bir Kasım günü geldiler, 1 Kasım’da gidecekler. Kimse endişelenmesin” dedi.