CHP Gezi eylemcisi Levent Üzümcü ve MHP'li Sinan Oğan'ı aday mı gösterecek?

CHP'nin 1 Kasım genel seçimlerinde aralarında Levent Üzümcü ve Sinan Oğan'ın da bulunduğu bazı sürpriz isimlere milletvekili listelerinde yer verebileceği iddia edildi.

7 Haziran’dan önce yapılan ön seçim sonuçlarıyla gelen milletvekillerini korumayı düşünen CHP’de sürpriz isimler arasında MHP’den ihraç edilen Oğan da bulunuyor.

Milliyet gazetesinden Meriç Tafolar'ın haberine göre, seçime hazırlanan CHP yönetimi, ön seçimle gelen 86 milletvekilini koruma konusunda ilke kararı alsa da, merkez kontenjanıyla atanan milletvekilleri de dahil olmak üzere vekil seçilemeyen sıralarda yer alan adayları değiştirmek için nabız yokluyor. Alınan bilgilere göre, CHP’de Iğdır için, bir süre önce MHP’den ihraç edilen eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’ın ismi geçiyor. Şanlıurfa, Tunceli, Kahramanmaraş, Adıyaman gibi vekil çıkarılamayan kentlerle oy oranını düşüren Gaziantep ve Kocaeli için sıralamalarda değişikliğe gidilebileceği konuşuluyor. Kulislerde, istifa eden İhsan Özkes’in yerine Murat Karayalçın’ın aday olacağı, tiyatrocu Levent Üzümcü’nün de isminin geçtiği ifade ediliyor.

KARAYALÇIN GÜNDEMDE

Kılıçdaroğlu’nun İstanbul, Ankara ve İzmir’deki kontenjan sıralamalarına da bazı rötuşlar yapacağı belirtiliyor. CHP’den istifa eden İhsan Özkes’in yerine İstanbul 1. bölge 9. sıra için en güçlü aday eski Başbakan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın olarak değerlendiriliyor. Karayalçın’ın aday olması durumunda 31 Ağustos’a kadar il başkanlığı görevinden istifa etmesi gerekiyor. İstanbul için Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş ile eski vekil Umut Oran’ın seçilebilir bir sıraya yerleştirilebileceği belirtiliyor.