CHP Genel Başkan Yardımcısı Berberoğlu: 2004'te darbe girişimi oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, 2004 yılında ordu içindeki birilerinin darbe girişiminde bulunduğunu söyledi.

Darbe iddialarıyla yapılan operasyonlara uzun süre tepki gösteren CHP'den bu kez farklı bir açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, “2004’te bir girişim olmuş. O belli, bariz. 2004’te ordu içinden birilerinin kalkıştığı yine ordu içinde birilerinin durdurduğu belli. Bunu ayrı ayrı dava olarak koy, şapkamı çıkartayım.” dedi.

Aksiyon dergisine konuşan Enis Berberoğlu, “2003-2004 süreçleri için ne dersiniz?” sorusuna, 2004’teki darbe girişiminin (Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz) bariz olduğunu anlatarak yanıt verirken şöyle konuştu, “O belli, bariz. 2004’te ordu içinden birilerinin kalkıştığı yine ordu içinde birilerinin durdurduğu belli. Bunu ayrı ayrı dava olarak koy, şapkamı çıkartayım. Hiç kimse bir laf etmez. İşte bunu torbanın içine koyduğunuzda, yan unsurlarla oraya buraya götürdüğünüzde zorlarsınız Türkiye’de.”

Enis Berberoğlu, iktidarın Ergenekon’la mücadelesinde samimiyetine her zaman şüpheyle yaklaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Danıştay olayı bence 17-25 Aralık refleksinin ilk provası. Danıştay olayını yeterince incelemeye bile gerek duymadan siyaseten kendisine yarayacak bir şekilde ele aldı. Dolayısıyla iktidarın Ergenekon meselesine samimiyetle ne kadar inandığını ben hep şüpheyle karşıladım. Danıştay’la başlayan süreç şu: Erdoğan bir algı operasyonu yürütebileceğini, insanları algılarla yönetebileceğini bence 2006’da keşfetti. Kendisine bir algı operasyonu yapıldığını düşündü. Gezi’ye ‘Ukrayna devrimi’ diyor. İnsaf derler. Ama kendi inanınca milleti de inandırmayı bir şekilde beceriyor. 17-25 Aralık hükümete karşı bir darbe olarak satıldı bu ülkede. 2006’daki Danıştay saldırısı da onun bir örneğidir.

Berberoğlu, Cemaat'in 2007 yılında Abdullah Gül’e destek verdiği için hükümet tarafından üzerinin çizildiğini söyledi.