Cengiz Holding'e ait maden yükleme tesisinde iş cinayeti

Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Eti Bakır'ın maden yükleme tesisinde yaşanan iş cinayetinde Erol Bektaşoğlu adlı işçi yaşamını yitirdi.

"Milletin a... koyacağız" sözleriyle gündeme gelen Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Eti Bakır'ın maden yükleme tesisinde iş cinayeti yaşandı.

İnebolu Limanı'ndaki maden yükleme tesisinde tamir ve bakım ustası olarak çalışan Erol Bektaşoğlu (40), maden taşıma bandının tamburuna sıkıştı.

Olayın ardından bölgeye sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri, tamburda ezilen Bektaşoğlu'nun olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi.

Evli ve 2 çocuk babası Bektaşoğlu'nun ölümü sonrası soruşturma başlatıldı.

MEHMET CENGİZ KİMDİR?

80 milyona aleni küfretmesiyle tanınan Mehmet Cengiz’in Cengiz Holdingi, ulaştırma ve enerji projelerinde yıldızını parlatırken en büyük piyangoyu Seydişehir Alüminyum özelleştirmesiyle kazandı. Türkiye’nin tek entegre alüminyum tesisini stokların bedelinin altına alan Cengiz’e fabrika bünyesindeki Oymapınar hidroelektrik santrali hediye edildi. Vurgun Eti Alüminyum yani Seydişehir’den ibaret kalmadı. Artvin’deki Eti Bakır tesisleri de tüm maden haklarıyla birlikte Cengiz’e verildi. Turizm, liman işletmeciliği gibi “ek” faaliyet alanları da bulunuyor. 2017 cirosunu 1 milyar dolar olarak açıklayan Cengiz’in aynı yıl için devam eden proje tutarı da 15 milyar doların üzerinde.