Cengiz Çandar: Çözüm Süreci birkaç ay sonra geri getirilebilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ve PKK'ye yönelik operasyonlar sürecin şimdilik "durdurulduğuna" herkesi ikna etse de, Cengiz Çandar, birkaç ay sonra sürecin geri getirilebileceğini söyledi.

Radikal yazarı Cengiz Çandar Erdoğan'ın kafasında sürecin bittiğini söyledi. Çandar, "Çözüm süreci", "terör ve şiddet", HDP... başlıklı bugünkü yazısında Barzani'nin PKK operasyonlarına desteğini hatırlatarak, yeni politikanın bölgenin Kürt öznelerin arasındaki çatışmaları da derinleştireceğini söyledi. Ancak Çandar birkaç ay sonra sürecin tekrar başlayabileceğini şöyle ifade etti: 

"Türkiye, Irak Kürdistanı, Rojava derken, tüm bölge “Erdoğan politikası” sonucunda –özellikle “çatışmasızlık durumu”nun noktalanmasından sonra- daha derin bir istikrarsızlığa sürüklenmek ihtimaliyle yüz yüze.

Bunun önüne geçilebilmesi için, söz konusu politikanın boşa çıkartılması şart. Bunun için de, HDP’nin tuzaklara düşmemesi, Türkiye sahnesinde etkili bir “siyasi aktör” olarak direnmesi, güç kaybetmemesi, tam tersine güç kazanması gerekli.

“Çözüm süreci” de, ancak bu sayede ve muhtemelen birkaç ay sonra geri getirilebilir."