Cemil Bayık: Türkiye Rus uçağını çeteleri vurmasını engellemek için düşürdü

​KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “Türk devletinin Rus uçağını düşürmesi sınır ihlalinden dolayı değil; Rus uçaklarının Türkiye destekçisi çeteleri vurmasını engellemek için yapmıştır” açıklamasında bulundu.

ANF'nin haberine göre, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Türkiye'nin Rusya'ya ait savaş uçağını düşürmesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

'PROVOKASYON YAPILDI'

"Türk devletinin IŞİD ve El Nusra’yı korumak istediği bir daha görüldü. Türk devletinin Rus uçağını düşürmesi sınır ihlalinden dolayı değil; Rus uçaklarının Türkiye destekçisi çeteleri vurmasını engellemek için yapmıştır. Böylece desteklediği çeteleri direnmeleri için cesaretlendirmiştir. Öte yandan NATO ile Rusya’yı bir provokasyonla karşı karşıya getirmeyi hedeflemiştir. Böylece ABD ile Rusya’nın IŞİD'e karşı ortak hareket etmesinin önüne geçmek istemektedir. Bununla da IŞİD'i rahatlatmayı hedeflemiştir. Öte yandan ABD ve Rusya yeni Suriye’nin oluşumu için ortak hareket etmesin, ABD kendisine muhtaç olsun diye bu provokasyonu yapmıştır."

'TÜRKİYE, 'TÜRKMENLER' DİYEREK ÇETELERİ SAVUNUYOR'

"IŞİD Cerablus üzerinden, Rakka üzerinden Kobanê’ye saldırdığı gibi, şimdi de Afrin’e saldırmaktadır. Hem de Afrin’e IŞİD, El Nusra ve Ahrar El Şam ile birlikte saldırmaktadır. Belki ortak komutanlık ve doğrudan koordinasyon yoktur; ancak saldırılar fiili olarak birlikte yapılmaktadır. Peki, bu durumda Afrin halkının El Nusra, Ahrar El Şam ve IŞİD’e karşı mücadele etme hakkı yok mudur? Tabii ki vardır. Türkiye dışarıda Bayır Bucak Türkmenleri diyerek çeteleri savunmak isterken, Rojava Kürdistan halkının Kürtler ve kantonlara yapılan saldırılara cevap verme hakkı yok mudur?"

'AKP'DEN HESAP SORMADAN IŞİD'E MÜCADELE VERİLEMEZ'

"Uluslararası güçleri anlamak mümkün değildir, hem IŞİD’e karşı koalisyon kurduk deniliyor; hem de çeteleri en fazla destekleyen Türkiye'ye karşı bir tutum alınmıyor. Başta Paris halkı olmak üzere tüm insanlık bu ne biçim politika demez mi? Şu açıktır, Türkiye'ye açık tavır alınmadan, mevcut AKP hükümetinden hesap sorulmadan IŞİD'e karşı tutarlı bir mücadele verilemez ve bu mücadelede istenilen sonuç alınamaz. Kaldı ki AKP hükümeti IŞİD ve El Nusra’yı destekleyerek onların katliamlarının suç ortağı olarak defalarca cezalandırmayı hak etmiştir.”