Cemaat davasında 4 futbolcuya inceleme

Cemaat soruşturması kapsamında tutuklanan eski futbolcu Ömer Çatkıç tahliye edilirken, Zafer Biryol'un ise tutukluluğunun devamına karar verildi. Öte yandan mahkeme, Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Alper Potuk ve Gökhan Gönül’ün de araştırılmasını talep etti.

Cemaat'in futbol yapılanması davasında eski futbolcu Ömer Çatkıç tahliye edilirken, mahkeme, eski futbolcu Zafer Biryol'un tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Davanın sanıklarından eski futbolcu Bekir İrtegün ise, mahkemedeki ifadesinde futbol oynamaya devam eden ve Cemaat toplantılarına katıldığını bildiği futbolculara ilişkin açıklamada bulundu.

2009'da Ali isimli şahısla tanıştığını ve bu kişinin telefonuna ByLock programını indirdiğini belirten İrtegün, aklına kötü bir şey gelmediğini, bunu normal bir uygulama sandığını iddia eti.

"O zamanlar bu yapıyla ilgili böyle sıkıntılar yoktu. İyi niyetli insanlar diyerek iletişim kurmuştum" diyen İrtegün, hakimin bir sorusu üzerine, "Katıldığım sohbetlerde Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Alper Potuk, Gökhan Gönül ve Uğur Boral'ı gördüm" dedi.

Konuya ilişkin Sözcü'de yer alan habere göre, mahkeme tarafından Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Alper Potuk, Gökhan Gönül ile Tuncay Şanlı'nın da bulunduğu bazı futbolcular hakkında “FETÖ üyeliğinden açılmış bir soruşturma veya dava olup olmadığı ve ayrıca bu kişiler hakkında verilen bilgilerin sanığın örgüt içerisinde yeri de dikkate alınarak faydalı bilgiler olup olmadığının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sorulması” istendi.