çArşı'dan Fikret Orman'a: Bizimle uğraşacağına, kendisine küfür edenlerle uğraşsın!

Haziran Direnişi'ne destek verdikleri için "darbecilik"le yargılanan çArşı'yı hedef alan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın "Tayyip Erdoğan’ın desteği olmasaydı, bu stat yapılamazdı, çArşı masum değil, tapelere baktığımızda birçok şeyi görüyoruz. Yanlarında olmayız” sözlerine, çArşı'dan tepki var.

Katıldığı bir iftar yemeğinde konuşan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, Haziran Direnişi'ne destek verdiği için "darbecilik"le yargılanan çArşı hakkında, "son olarak çatı kaçak diye inşaatı durdurdular. Daha ortada çatı bile yok. Ne zorluklarla karşılaştık inşaat sırasında. Tayyip Erdoğan’ın desteği olmasaydı bu stat yapılamazdı. Benden başka kimse de İnönü’yü yıkamazdı. Gezi olayları devam ederken biz stadı yıkıyorduk” şeklindeki sözlerine çArşı cevap verdi.

Beşiktaş Başkanı Orman’ın açıklamalarına tepki gösteren çArşı’nın avukatlarından Mehmet Derviş Yıldız, “Orman, bu tip beyanatlarıyla hâlen devam etmekte olan bir davayı etkilemeye çalışarak suç işliyor” dedi.

Birgün'den Berk Acarer'in haberine göre, aynı zamanda Beşiktaş Kongre Üyesi ve Birleşik Muhalefet Sözcüsü olan Yıldız, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “düşüncelerimizi defalarca süzgeçten geçirip lafımızı öyle söyleriz. Topluma mal olan bir kulübün başkanı da böyle yapmalı. Ancak Fikret Orman, bunu dikkate almıyor, açıklamaları maksatlı” ifadelerini kullandı.

Avukat Yıldız, Fikret Orman'ın "kraldan çok kralcı" olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye, son genel seçimlerde iktidara net bir mesaj verdi. Gezi yerini buldu. Fikret Orman mesajı iyi okumamış. Türkiye’de kutuplaştırmanın ve ayrıştırmanın artık prim yapmadığını çözememiş. Toplumu ayrıştıranlar bedel öderken, çıkıp bunları söylemesi tuhaf kaçıyor. Sen nasıl olur da, Beşiktaş taraftarını çArşı’lı olan-olmayan, Gezi’ye katılan-katılmayan diye ayrıştırırsın? Siyasete geç başladı, bu konuların acemisi. Fikret Orman, kraldan çok kralcı! Türkiye’nin savaş çığırtkanlığından prim yapmak isteyenlere nasıl bir hesap kestiğini anlamamış. Artık toplumda bu tarz liderlik modeli ortadan kalktı. Genel seçim bunun tescilidir! çArşı’yla uğraşacağına, internete düşen, tapelere yansıyan başka tatsız şeylerle uğraşsın. Kendisine küfreden belediyecilerden, bürokratlardan hesap sorsun” dedi.

Avukat Yıldız, Fikret Orman'ın suç işlediğini de belirterek, "çArşı davası sonuca gidiyor. Mahkemede aklanmak üzereyiz. Bizim terör örgütü olmadığımızı cümle âlem kabul etti. Davayı, dünyada ve Türkiye’de milyonlarca kişi takip etti, herkes yanımızda oldu! Durum böyleyken, bu tip beyanatlar vermek, mahkemeleri, savcıları etkilemeye yöneliktir. TCK’ya göre suçtur. ‘Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs’ suçudur. Ne yazık ki Orman bunu da bilmiyor" ifadelerini kullandı.

Fikret Orman'ın sözlerinin maksatlı olduğunu ifade eden Yıldız, "Eski Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören’den ‘hesap soracağım’ diyerek yönetime geldi. Zaman geçti; ‘neden bunu yapmıyorsun’ dediğimizde, ‘yargı süreci devam ediyor, bu nedenle şimdi sırası değil’ karşılığını verdi. Peki, şimdi yargı süreci devam etmiyor mu? Ancak bizler Fikret Orman’ın ne amaçla bu atfı cürümlerde bulunduğunu iyi biliyoruz. çArşı’ya ve kendisine tüm muhalif olanlara açıklayamadığı mali hesapların takipçisi oldukları için kin güdüyor. Onları bu nedenle baskı altında tutmaya çalışıyor” dedi.