Çarşı: Emniyete Miki'li pijamayla geldik ama darbe yapmakla suçlanıyoruz

Darbe teşebbüsüyle suçlanan Çarşı’nın kurucu üyeleri, başlarına gelenleri, “Miki’li pijama içindeyken darbe yapmakla suçlandık” diye yorumladı.

Habertürk’ten Kübra Par’a konuşan Cem Yakışkan, Bülent Ergenç, Deve Erol ve Derviş Yıldız Gezi eylemlerine neden katıldıklarını ve çArşı’nın nasıl bir taraftar bir grubu olduğunu anlattı.

Yakışkan, haklarındaki suçlamaları şöyle değerlendirdi, “Bülent organizeye gittiğinde ‘miki’li pijamalıydı. Pijamayla terör örgütü kurup darbe yapmakla suçlanıyordu. Hakim görse dava düşerdi.”

Bülent Ergenç ise, “Polis gözaltı için geldiğinde evde yaralıydım. Şubede birkaç gün kalacağız diye rahat bir şey giyineyim dedim” şeklinde konuştu.

'DARBE OLARAK SADECE MATKABI BİLİYORUZ'

Silahlı terör örgütü kurmak, hükümete darbe girişiminde bulunmak dahil yedi ayrı suçtan yargılanan çArşı’nın, lakabıyla en tanılır üyelerinden, ancak yüzünü göstermeyen Deve Erol, darbe girişimi suçlaması için, “Bizim bildiğimiz tek darbe var o da darbeli matkap!” yorumunu yaptı.

Çarşı’nın yargılandığı ilk duruşmada, Yakışkan’ın sarf ettiği, “Darbe yapmaya gücümüz olsa Beşiktaş’ı şampiyon yapardık” sözlerine atıfta bulunan Ergenç de amaçlarının darbe yapmak olmadığını söyleyip şöyle konuştu: “Bu sırf AKP’ye karşı bir tepki değildi, 12 Eylül’den beri gelen zincirleme baskıya karşıydı. İnsanlar ‘Ben bilmem devlet bilir’ anlayışının değiştirilebileceğini ve bireylerin de bunu yapabileceğini gördü. Başka bir hayatın mümkün olabileceğini gördüler.”