Cansel'in yakınları konuştu: Cansel ilk değilmiş, öğretmen başka çocuklara da tacizde bulunmuş

17 yaşındaki Cansel matematik öğretmeninin cinsel saldırısı sonrası intihar etmişti. Yakınlarının soL'a aktardığı bilgilere göre aynı öğretmen, daha önce başka öğrencilere de tacizde bulunmuş.

Serdar Nazım Yüce

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bulunan Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi'nde okuyan Cansel Buse K., matematik öğretmeni Bayram Özcan tarafından cinsel saldırıya uğradı. 17 Şubat'ta, polis babasının beylik tabancasıyla intihar eden ve ağır yaralanan Cansel, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Okul yönetimi ve öğretmenler "Okulun adı kirlenmesin" diyerek olayın üstünü örtmeye çalıştı ancak aile susmadı, olayın örtbas edilmesine izin vermedi. soL'a konuşan akrabaları, yaşananları anlattı ve sosyal medya ile kimi haberlerde çıkan farklı bilgileri düzeltti.

OLAYIN DUYULMAMASI İÇİN 'ÖNLEM'
Cinsel saldırı, Cansel'in intihar etmesiyle ortaya çıktı. 17 Şubat günü, polis olan babasının beylik silahıyla kendisini vuran Cansel, ağır yaralandı, kurtarılamadı. Aile, Cansel'in yaşamını yitirmesinin ardından olayın üzerine gitti. Cansel'in telefonun mesajlarından yola çıkan aile, kızlarının intihar etmesinin nedeninin cinsel saldırı olduğunu anladı. Ailesinin 14-15 Şubat tarihlerinde cinsel saldırıya uğradığını tahmin ettiği Cansel, olayı öğretmenlerine ve arkadaşlarına anlatmıştı. Cansel, okuldaki matematik öğretmeni Bayram Özcan tarafından cinsel istismara uğradığını birkaç öğretmenine anlatınca okul yönetimi panikledi. Okul yönetimi ve bazı öğretmenler, olayın duyulmaması için "önlem" almaya çalıştı.

BAROLAR: DESTEĞE HAZIRIZ
soL'a "sesimizi duyurun" mesajıyla bilgi aktaran akrabaları, okul yönetiminin "okulun adı kirlenir" dediğini, kendilerininse buna izin vermeyeceklerini söyledi. Olayın sosyal medyada gündem olmasıyla birlikte birçok baronun kendilerini arayarak hazır olduklarını belirtiğini aktardı.

NOT BIRAKMADI
İntiharından önce hiçbir not bırakmadığı öğrenilen Cansel'in okulda çok başarılı olmasını nedeniyle bu gibi durumlardan şüphelenmediklerini söyleyen aile, kızlarının dereceleri olduğunu belirtti. Otopsi raporu henüz çıkmadan Adli Tıp Kurumu'ndan bilgi alan baba, "cinsel saldırı bulgularına ulaşıldığını" öğrendi. Bunun ardından sosyal medya hesaplarını ve telefonunu kontrol eden aile burada yazılan mesajlara ve Cansel'in arkadaşlarıyla konuştuklarına ulaştı.

Skandallar burada da bitmemiş. Cansel'in cenazesine gelen bazı öğretmenler, cenazede olduklarına aldırmaksızın kızın babasına olayı büyütmemesini istemiş. Yakınlarının anlatımına göre, bir öğretmenin "Cansel hocayla gönül ilişkisi kurdu" sözleri üzerine tüm öğretmenleri cenazeden kovmuş. Aile, okul yönetimi ve diğer öğretmenlerin temel derdinin, sadece tecavüzcü öğretmenin yargılanması okulun bu olayın içine dahil edilmemesi olduğunu belirtiyor.

Öte yandan, bugün, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, bir açıklama yaparak, olayın adli vaka olduğunu ve savcılığa intikal ettiğini belirtti, kendilerinin soruşturma açıp, okul yönetimini açığa aldıktan sonra suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Çandıroğlu, olayla ilgili kendilerinin de bir bilgisi olmadığını anlatarak, "Ne olduğunu biz bilmiyoruz, adliye karar verecek. Biz soruşturmanın selameti açısından okul yönetimini açığa aldık" ifadelerini kullandı.

CANSEL'İN ARKADAŞLARI: BİZİ DE TACİZ ETTİ
17 yaşında hayatını kaybeden Cansel'in arkadaşları şimdi, Cansel için susmuyor. Aile üyeleri, intiharın ve cinsel saldırının duyulmasının ardından Cansel'in birçok arkadaşının kendilerine ulaştığını belirtiyor. Aileye göre, kendilerine ulaşan kız öğrenciler, Bayram Özcan'ın kendilerine de tacizde bulunduğunu, korkularından kimseye söyleyemediklerini aktarmış. Bu öğrencilerden biri, açılan davada tanık olmak istediğini de aileye iletmiş.

Cansel'in telefonu polis tarafından inceleniyor. Bayram Özcan ise cezaevinde.

Dün hukuki süreci başlatan aile, Cansel'in hesabını sormak için herkesin kendilerine destek olmasını istiyor.