Canlı bombanın kimliği kesinleşti

DHA, İstiklal Caddesi'ndeki saldırısıyı gerçekleştiren canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğunun DNA testiyle kesinleştiğini duyurdu. İçişleri Bakanı da bu açıklamayı doğruladı.

GÜNCELLEME 13:50

İçişleri Bakanı Efkan Ala, canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğunu doğruladı. Özgürk'ün IŞİD ile bağlantısı olduğu söyleniyor.

Newroz'un "güvenliğine" dair de konuşan Ala, 120 bin polis ve 80 bin jandarma görevlendirildiğini, toplamda 200 bin güvenlik görevlisinin "asayişi sağlamak" için görevlendirildiğini belirtti.

Ala, 1270 noktada yol araması yapıldığını, 143 noktada ise x-ray cihazlarının kullanıldığını söyledi.

 


Taksim İstiklal Caddesi'ndeki saldırıdaki canlı bombanın kimliğinin tespit edildiği belirtildi. Bu habere göre, kimliğine DNA testiyle ulaşılan canlı bomba Mehmet Öztürk.

DHA'nın haberine göre, saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu DNA testiyle kesinleşti. Haberde, Adli Tıp Kurumu'nda aile bireylerinden alınan örneklerle parçalanan canlı bombadan kalan örnekler uyuştu. Canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesin olarak belirlendiği belirtildi.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesi dün canlı bomba saldırısı ile sarsılmış, saldırıda üçü İsrail, biri de İran vatandaşı olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda yaralanan 39 kişiden 7'sinin durumunun ağır olduğu belirtilirken, 24 yaralının yabancı uyruklu olduğu açıklanmıştı.

Son gelişmelerle ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Öte yandan, canlı bomba olduğu duyurulan Mehmet Öztürk'ün kardeşi ve babası gözaltına alındı.