Can Dündar ve Erdem Gül tutuklandı

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül hakkında Suriye'ye silah taşıyan MİT TIR'larına dair yaptıkları haberden ötürü tutuklama kararı çıktı.

GÜNCELLEME 22.00

Can Dündar tutuklama kararının ardından "Üzülmeye gerek yok. Bunlar bizim için şeref madalyası. İçeride ve dışarıda mücadelemiz devam edecek" yorumunda bulundu.


GÜNCELLEME 21.27

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül hakkında Suriye'ye silah taşıyan MİT TIR'larını deşifre eden haberlerinden ötürü tutuklama kararı çıktı.


GÜNCELLEME 21.25

Kararın açıklanmasının beklendiği sırada Dündar şunları söyledi;

Savunduğumuz şey basın özgürlüğü, gazetecilik hakkı ama onun ötesinde biz bu halkın bilgi hakkını savunuyoruz. Ve iktidarın yalan söylemesine karşı bunları ifşa etme özgürlüğümüzü savunuyoruz. Ve dolayısıyla bu bir ip çekme yarışı ise devletin saklama ve yalan hakkıyla, halkın bilme hakkı arasında biz o sınırı mümkün olduğunca bu tarafa çekmeye çalışıyoruz. Burada olan gazetecilerin, bizi savunmaya gelen dost milletvekillerinin kişisel meselesi değil. Bu bir toplumun, iktidarın elinde gasp edilmiş haklarını geri alma mücadelesi. Burada ne kadar kalabalık olursak o kadar boğabileceğiz yalanları. Ama ne kadar azalırsak bu hakkımız o kadar elimizden alınacak.


Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, savcılık ifadelerini tamamladı.

Savcılık, iki ismi tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti.