Can Dündar ve Erdem Gül tahliye edildi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin "hak ihlali" kararının ardından Can Dündar ve Erdem Gül hakkında tahliye kararı verdi. Dündar ve Gül'ün ilerleyen saatlerde tahliye edilmeleri bekleniyor.

GÜNCELLEME
Anayasa Mahkemesi'nin 'hak ihlali' kararının ardından tahliye edilen Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, Silivri Cezaevi'nin önünde yaptığı açıklamada "Geç vakit oldu, çok bekletik sizi. Bugün Cumhurbaşkanı'nın doğum günü, doğum gününü kutluyoruz.Evlilik gününde içeri attırmıştı, Bizde doğum günü hediyesi vermek istedik.Umut Nöbetçilerine teşekkür ediyoruz. Küçücük bir çadırın Saray'ı dize getirebileceğini gördük. Ailelerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Erdem Gül, "Bizim açımızdan bir hatırlatma yapacağım: Keşke olmasaydı hikayesi bu. Keşke bu tutuklamayı yapmasaydı, AYM'ye bırakmasaydı. İçeride arkadaşlarımız var , mücadelemiz devam etmeli. Asolan her türlü özgürlüğü ve barışı isteyen insanların varlığıdır.Biz diğer tutukluklardan farklı olarak gazeteci tutuklularız." dedi.


GÜNCELLEME
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin "hak ihlali" kararının ardından, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesine hükmetti. Can Dündar ve Erdem Gül, 92 gün sonra saat 03.20 sıralarında cezaevinden tahliye edildi.


GÜNCELLEME
Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali var’ kararının ardından tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesine hükmeden İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin, iki gazeteciye yurtdışına çıkış yasağı getirdiği öğrenildi. Mahkeme Dündar ve Gül’e tebliğ edilen karara, CMK’nın 267 ve 268’inci maddeleri gereğince karara bir hafta içerisinde itiraz edebileceklerini belirtti.


Anayasa Mahkemesi, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, kişi hürriyeti ve güvenliği haklarının ihlal edildiğine karar vererek, ihlalin ortadan kaldırılması için dosyayı ilgili mahkemeye gönderdi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin "ihlal" kararının ardından, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesine karar verdi.

Kararın 3'e karşı 12 oyla, oy çokluğu ile alındığı öğrenildi. Dündar ile Gül 25 Kasım 2015 tarihinde tutuklanmıştı ve 92 gündür Silivri Cezaevin'de tutuklu bulunuyordu. Can Dündar ve Erdem Gül'ün, bu kararın ardından bu akşam tahliye edilebileceği ifade edildi.

Can Dündar ve Erdem Gül'ün avukatları  14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kalemine tahliye talep dilekçe verdi. Tahliye dilekçesi duruşma salonunda bir başka davaya bakan mahkeme heyetine verildi.