Can Dündar: Savcı, Enis Berberoğlu spekülasyonunu kanıtlarsa davanın düşmesi gerekir

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, MİT TIR'larına ait görüntünün CHP'li Enis Berberoğlu tarafından verildiği iddiasına ilişkin "Eğer oradan aldıysak ve savcı bunu kanıtlıyorsa, davanın düşmesi gerekir" dedi.

Gazeteci Can Dündar, MİT TIR'larına ait görüntünün Enis Berberoğlu tarafından verildiği iddialarına yanıt verdi.

Can Dündar tutuklu kalmalarına neden olan MİT TIR'larına ait görüntülerin 'solcu bir milletvekili dostu tarafından flash disk içinde kendisine getirildiğini' açıklamıştı. Yandaş Yeni Şafak gazetesi ise görüntüleri getiren kişinin CHP Milletvekili Enis Berberoğlu olduğunu öne sürdü.

Rusyanın Sesi FM'den Yavuz Oğhan'ın sorulatrını yanıtlayan Dündar, Yenişafak'ın iddialarına ilişkin şunları söyledi:

Her şeyi denediler. Ajan da olduk, cemaatçi de. Ev satışını da denediler. Sonra Kürt Televizyonu'na konuştu dediler. Tutuklama için ‘ne buluruz' diye her yolu deniyorlar. Enis Berberoğlu spekülasyonunu ortaya atmaları ilginç. Bu bizim neredeyse beraatımızı sağlayacak. Eğer oradan aldıysak ve savcı bunu kanıtlıyorsa, davanın düşmesi gerekir. Onun için emeği geçen herkese teşekkür ederim. Dilerim mahkeme heyeti bunu dikkate alacaktır. O gün pek çok milletvekiliyle görüştüm, çoğu solcuydu. Ama en solcu onu bulmuşlar gibi görünüyor. Kaynağım ‘verebilirsin tanıklığa da hazırım ‘dedi. Ben mahrem kalmasını doğru buluyorum. O hakkı cezadan kaçmak gibi kullanmak istemiyorum. Fetullahçılarla bilgi alışverişi iddiası çok fazla yayıldı. Kaldı ki o da olabilir. Ben bir gazeteciyim. Kim ne karışır. 17 Aralık ile ilgili bütün şeyleri onlar sızdırmadı mı? Ama hakikaten kaynağım orası değildi. Kitapta bir cümle geçiyordu. Savcı onun üzerine atlamış, sevindim.

Bir önceki duruşmada konsolosların verdiği destek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisini çekmişti. Dündar, 'Bu defa gelecekler mi?' sorusunu "Konsoloslar kapalı oturum olmasaydı bence gelirlerdi. Çünkü jestlerinin ve açıklamalarını arkasında durdular" şeklinde cevapladı.