Burkay: ‘KCK bir devlet projesi’

HAK-PAR eski Genel Başkanı Kemal Burkay, KCK’nın 2000’li yılların başında devlet ile Öcalan ve avukatlarının anlaşması üzerine kurulduğunu iddia etti.

Kemal Burkay, Cihan Haber Ajansı’na verdiği röportajda KCK’nın bir devlet projesi olduğunu, bu nedenle içerisinde bu kadar çok MİT mensubu olduğunu ileri sürdü. Burkay, “KCK diye bir şey oluşturmak, bütün PKK’yı, legal örgütleri, insan hakları örgütlerini filan bu şekilde buraya bağlamak ve buradan yönetmek bir devlet projesiydi. Bunu PKK, Öcalan ve Öcalan’ın avukatlarıyla birlikte yaptılar. Onun için de bu kadar MİT ajanı var.” dedi.

Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilmesinden sonra devletin Öcalan üzerinden PKK’ye yön verme anlayışıyla hareket ettiğini savunan Burkay sözlerini şöyle sürdürdü: “Balyoz davasına yansıyan bir şey var; Öcalan’ın avukatına deniyor ki 50 tane genç subayı 2002’de PKK’nın ve bağlı örgütlerin kilit noktalarına yerleştirelim. O da ‘olur’ diyor ama ‘Bu işi yaparken bir kişi daha olsun yanında’ diyor. Yani düşünün ki Öcalan’la, avukatlarıyla bir şeyler pişiriliyor. KCK diye bir şey oluşturmak, bütün PKK’yı, legal örgütleri, insan hakları örgütlerini filan şu bu şekilde buraya bağlamak ve buradan yönetmek. Ne kadar güzel bir proje değil mi? Kurnazca bir proje ama basit bir proje. Bu tür kurnazlıklarla böylesine büyük sorunlar çözülmez.”