Burası Edirne: Mahsur kalanlar botlarla kurtarıldı

Edirne'de yoğun yağış ve alınmayan önlemler sonucu vatandaşlar sel suları altında mahsur kaldı.

Edirne'de Tunca ve Meriç nehrinin debisinin yükselmesi sonucu nehir yakınındaki çiftlik evleri de su altında kaldı.

Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ve hayvanları, AFAD ve bazı balıkçı kayıklarının yardımıyla kurtarıldı.

AA'nın haberine göre, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, çiftlik evinde mahsur kalan eski Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye yardımcı oldu.

Sedefçi, belediyenin çalışmalarını eleştirerek, "Geçen yıl belediye başkanlığım dönemimde acil  durum ve afetler için almış olduğum botla beni kurtaramayacaklarını, eğitimli elemanları olmadığı için gelemeyeceklerini söylediler. Yaklaşık 60 hayvanım telef oldu. Aralık ayında yaşanan taşkında beni kurtarmışlardı. Ne değişti" diye konuştu.

Çalışmalar sırasında bir balıkçı kayığı da 15 köpeği mahsur kaldıkları alandan çıkardı. Sudaki bazı köpeklerde kurtarma botlarına alındı. 

Bu arada Tunca Nehri'nin debisinin yükselmesi nedeniyle nehir yatağına yakın bazı köylerin yolları kapandı, evleri ve ahırları su bastı.

Bulgaristan'daki yağışlar nedeniyle debisi aniden yükselen Tunca Nehri, kent merkezinin yanı sıra, nehir yatağına yakın köylerde de yaşamı olumsuz etkiledi.

Taşkın suları, Avarız ve Değirmenyeni köylerine giden köy yolları ulaşıma kapattı. Edirne'den köylere ulaşım sağlanamıyor.

Avarız köyünde nehir yatağına yakın 10 ev ve ahırı su bastı. Köylüler, motorlu pompalarla suyu tahliye etmeye çalışıyor.

Değirmenyeni köyü sakinleri de koruma seddesiyle paralel seviyede akan Tunca Nehri'nin debisinin artmasından endişe duyuyor.

Vatandaşlar, jandarmanın kendilerini tahliye için uyardığını ancak gidecek yerleri olmadığı için evlerinde kaldıklarını söyledi.

Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz da binlerce dönüm arazinin sular altında kaldığını belirterek, ayda bir yaşanır hale gelen taşkın sorununa çözüm bulunmasını istedi.