Bülent Arınç'tan Zergele açıklaması: Alçakça bir yalan

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Son günlerde Zergele ismindeki bir yere yapılan operasyonda sivillerin hedef alındığı söylendi. Bu PKK'nın alçakça bir yalanıdır'' dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, NTV canlı yayınında Ahmed Arpat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor.

Arınç'ın açıklamaları şöyle:

Maalesef PKK'nın saldırıları acımasızca devam ediyor kalleşçe pusular kurmak suretiyle... Yüksek yoğunluklu bir çatışma. Çözüm sürecinde en iyi noktaya gelmek için çabaladık. Süreç içerisinde de örgüt ve örgüt bileşenlerinin cana mala insana yönelik karakollara saldırmayan mayın döşeyerek askere polise pusu kurmayan bir süreç geçirdik.

Kamu güvenliği esas olacak, süreç buna göre ilerleyecek. Son günlerde Zergele ismindeki bir yere yapılan operasyonda sivillerin hedef alındığı söylendi. Bu PKK'nın ve onun propagandasını yapan unsurların alçakça bir yalanıdır. Operasyonlarda insani amacı her zaman gözetiyoruz. Masum insanlara ve sivillere yönelik operasyon yapılmadı.

Türkiye içinden de çözüm sürecini bitirmek isyenler var. 7 Haziran seçimdir HDP yüzde 13 ile barajı aştı. Buna saygısızlık etmeyiz.