Bülent Arınç'tan IŞİD'e operasyon açıklaması: Türkiye'yi de tehdit kapsamına alabilir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, IŞİD'e karşı kapsamlı bir mücadelenin başlayacağını belirtirken IŞİD'in Türkiye'yi de tehdit kapsamına alabileceğini söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, IŞİD'le ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Arınç'ın açıklamasından satır başları:

Böylesine çılgın bir terör örgütünün nerede ne yapacağını bilemeyiz. Türkiye'yi de tehdit kapsamına alabileceğini düşünmemiz lazım. Bugün IŞİD'e karşı koalisyon güçleri onların beli ikmal merkezleri ve hareket merkezlerini bombalamakla yetiniyor. Bizim Türkiye olarak savunmamız şudur, havadan müdahale yetmez, karadan da müdahale etmek gerekir. ABD henüz bu noktaya gelmedi ama yarın gelebilir. Kapsamlı bir mücadele başlayacaktır. Ocak ayında da Şubat ayında da Mart ayında da IŞİD'e kapsamlı bir mücadele başlayacaktır, başlaması düşünülüyor. Türkiye kendi öncelikleri bakımından da koalisyonla işbirliği içinde olup olmayacağını, hareket edip etmeyeceğini şu anda tartışıyor. Türkiye'nin talepleri dikkate alındığında yapacaklarımızı koalisyonla değerlendiririz.