Bülent Arınç'tan cemaat operasyonu açıklaması

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cemaat operasyonuyla ilgili yaptığı açıklamada "Tutuklama istisnaidir. Tutuksuz yargılanmak asıldır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan, 14 Aralık operasyonuna ilişkin yeni bir açıklama geldi. Arınç, "Tutuklama istisnaidir. Tutuksuz yargılanmak asıldır" dedi.

Arınç şöyle konuştu:

Bu olayların benzerleri 6-7 senedir Türkiye’de dava konusu oldu. Ergenekon, Balyoz… O davalar sırasında hep dedim ki: Tutuklama istisnaidir, tutuksuz yargılanma asildir. Ağır bir suçun işlenmesi halinde mesela Yasin Börü olayında kamera görüntüsü var, çok acı bir olay. Burada tutuklamazsanız insanlığa, adalete karşı suç işlemiş olursunuz.

Bunun dışındaki suçlarda kitap yazmak, TV dizisi yapmak gibi olaylarda, delilleri yok etme endişesi yoksa tutuksuz yargılanma asıl olmalıdır. Bir insanı bir gün bile şahsi hürriyetinden uzak tutmak doğru değildir. Konuşulanlara bakılırsa tutuklamanın istisnai olması lazım. Tutuksuz yargılanmalarının daha doğru olduğunu düşünüyorum. İddianame yazılmadığı sürece delillerin en kadar ciddi olduğunu bilemeyiz. Tutuksuz yargılanmanın Türkiye’nin adaleti ve halkın vicdanını tatmin etmek açısından daha doğru olduğunu düşünüyorum.