Bülent Arınç: Önümüz muhtemel seçim

Bülent Arınç, AKP Mardin İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada "“Başbakanımız balkon konuşmasında ’haydi yeniden Bismillah’ dedi. Bismillah her hayrın başıdır. O saatten sonra biz çalışıyoruz, sizler de çalışacaksınız. Önümüz muhtemel bir seçimdir" dedi.

Bülent Arınç, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Mardin’de, partisi adına düzenlenen iftar programına katıldı. Burada yaptığı konuşmada “Tek başına iktidar olamasanız dahi fevkalade de bir başarıya imza attınız. En az aldığımız oran yüzde 41 ise diğer partilerin toplam oranı kadardır” diyen Arınç sözlerini şu şekilde devam ettirdi: 

“CHP ve MHP'nin 35 ilden, barajı geçen partinin de 14 ilde milletvekili var. Diğerlerinde yok. Biz 76 ilin 58'inde birinci partiyiz. Türkiye'nin her yerinde biz varız. 5 ilden çıkaramadık ama orada da 2. partiyiz. Bu açıdan baktığınız zaman yüzde 41 ile başarılı bir sonuç aldığını söyleyebiliriz. Başbakanımız balkon konuşmasında 'haydi yeniden Bismillah' dedi. Bismillah her hayrın başıdır, biz de ona onunla başlarız. O saatten sonra biz çalışıyoruz, sizler de çalışacaksınız. Önümüz muhtemel bir seçimdir. Hükümet kurmak için seçim muhtemelen geç bir tarihte olacaktır. Hükümet kurulduktan sonra da yine kaldığımız yerden kalkacağız ve ne söz vermişsek tek tek yerine getireceğiz. Türkiye’de hala AK Parti iktidarda diye dışarısı da rahat içerisi de… Yunanistan’ın düştüğü duruma düştü mü Türkiye? Peki, bu hükümet giderse o zaman onlar düşünsün derler. Onlar bu hükümeti yıkalım da memleket ne olursa olsun hesabıyla 4. bir partiye baraj aştırarak tek başına iktidardan uzaklaştırılanların vebalinin çok büyük olduğunu söylemek istiyorum. Allah’a ve millete hesaplarını versinler”