Bülent Arınç: Kızsaydım sus be kadın derdim!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP'li Nursel Aydoğan'a söylediği "Bir kadın olarak sus" cümlesini "Kızsaydım sus be kadın derdim. Hakaret etmek istesem hanımefendi sus der miyim" diyerek savundu.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, NTV'de yaptığı açıklamada, TBMM'de HDP'li Nursel Aydoğan'a söylediği "Bir kadın olarak sus" sözlerini savundu. 

AKP'li Arınç, “Önce ‘Hanımefendi sus’, biraz sonra da‘Bir kadın olarak sus’ dedim. Hükümet adına konuşma yaptım. İki polisin şehit edilmesini söyleyince bir hareketlendiler. İki dakika sürem var. Baktım 23 saniye var önümde.‘Hanımefendi sus‘ dedim. Nursel Aydoğan, Bursalıdır. Müdahalem, ‘Sürem bitiyor, sen bana müdahale ediyorsun, bir kadınsın zarif olmalısın, sus’ anlamındadır” diyerek bir kez daha kadınların neleri yapıp yapamayacağının sınırını da çizmiş oldu.

'SİNEK VIZILTISI KADAR ÖNEMLİ DEĞİL'

Aydoğan’a sözlerinin hakaret anlamına gelmediğini öne süren Arınç, “Kızsaydım sus be kadın derdim. Hakaret etmek istesem hanımefendi sus der miyim. Kadınlar konuşmaz, konuşmasın anlamında değil. Öyle anlayanlar çıkabilir ama…” dedi.

Yaşanan olayın "sinek vızıltısı" kadar önemli olmadığını savunan Başbakan Yardımcısı, “Herkes Pavey’e gitti, bulundukları yerden de ağız dolusu sözler söylediler. Pavey ‘’Ben bunda bir hakaret kası görmüyorum’’ dedi. Kadınlar şefkatlidir, hürmetlidir. Hadi erkekler bağırıyor da sen bari bir kadın olarak sus dedim. Bir sinek vızıltısı kadar önemli değil. Çünkü onlar haksız ben haklıyım. Haksız olduğumu bilsem hemen özür dilerim” diye konuştu.

'SUS BE DEMEDİM'

Arınç, sözlerine şöyle devam etti: “Pervin Buldan bana ders vermeye kalkıyor, ‘Sus hanımefendi’dediğim için. Göksel Enç var bizim Antalyavekilimiz. Bizde müdahale bir gelenektir. Gökçen Hanım’a ‘Sen bir sus be’  dediler. Ben de ‘be’ yok. Tutanaklarda var bu. Pervin Buldan ‘Kadınlığından utan biraz’ diyor. HDP’nin kadın vekilleri toplanıp bir şey söylemişler. Onlara bir şey demiyorum. Yakışanı yapmışlar.”

Arınç, sözü CHP ’li kadın vekillere getirerek, “Ama CHP’nin beş 10 kadın vekili de beni eleştirmiş. Sayelerinde en çok konuşulan üçüncü isim olmuşum. Eh reklamın kötüsü olmaz.‘Sus be kadın’ desem yerden göğe özür dilerdim. ‘Hanımefendi sus’ demek de hanımefendiliği ona vermektir” dedi.