Bu sözler bir AKP'liye ait: Çevrecilik ruhumuzda var

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Ana omurgası bütün varlıkların hukukunu koruma ilkesi taşıyan bir milletin çocuğuyuz biz" derken, çevreciliğin ruhlarında olduğunu iddia etti.

Antalya'nın Belek ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV) tarafından düzenlenen 2015 Atık Yönetimi Sempozyumunun açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yaptı.

Kendisinin taştan kayaya, kertenkeleden ağaca yeryüzünde, galakside olan bütün varlıkların hukukundan sorumlu kılan vicdani değerlere sahip olduğunu belirten Güllüce "Bu bilgi bizim temelimizde, ruhumuzda, kimyamızda var"dedi. 200 yıldır İngiltere, Fransa gibi gelişmiş ülkelerin hiçbir kutsal tanımadan bütün nehirleri, doğayı perişan ettiğini ve çok tehlikeli atıkları Afrika'ya, Akdeniz'e, Karadeniz'e getirip attıklarını belirten Güllüce "Hem çevre noktasında, çevreyi koruyarak kalkınmışızdır, hem de gelişmemiş halklara zulmederek kalkınmamışızdır, gelişmemiş ülkelerdeki coğrafyaları kirletmeden kalkınmışızdır" diye konuştu.Türkiye'nin dünyanın en hızlı kalkınan birkaç ülkesinde biri olduğunu, endüstrileşme ve gelişmeyi dünyayı kirletmeden, dünyaya zarar vermeden ve kendi alnını teriyle başaran bir ülke olduğunu anlatan Güllüce, bununla şeref duyulması gerektiğini dile getirdi.
Türkiye'de yapılan metronun, otelde çalışan garsonun ödediği vergilerle, otelcinin karı, kuru üzüm üreticisinin ihracattan elde ettiği parayla yapıldığını kaydeden Bakan Güllüce, "Tamamen yerli paralarla yapıyoruz. 9 bin Cezayirlinin öldüğü Fransız metrosu böyle değil" dedi.