Bu kadarını Zekeriya Öz bile beklemiyormuş!

Kamuoyunda Ergenekon davasıyla adını duyuran Zekeriya Öz, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarına yapılan müdahalenin kendisini bile şaşırttığını söyledi.

Türkiye’de yeni rejimin yerleştirilmesi konusunda çok kritik bir yer tuttan Ergenekon davasında AKP iktidarıyla büyük bir uyum içerisinde olan Savcı Zekeriya Öz, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarının üzerinin örtülmesinin kendisini bile şaşırttığını söyledi.

Bugün gazetesinden Nazlı Ilıcak’a konuşan Zekeriya Öz, “yargıya bu ölçüde bir müdahale olabileceğini hesaplamış mıydınız” sorusuna şöyle yanıt verdi:

Soruşturmayı engelleme adına bazı girişimler olabileceğini tahmin ediyordum. Ancak koskoca bir ülkeyi kaosa sürükleyecek hamleler yapılacağını açıkçası beklemiyordum. Bu soruşturmanın üzerinde bu ölçüde spekülasyonu ve anayasal düzeni altüst edecek yeni yasal düzenlemelere gidileceğini tahmin edememiştim. Bu durum hukuk devletini ağır şekilde zedelemiştir.

Aslında hukuka ve ülkeye vurulan darbenin büyüklüğü, kapatılmak istenen yolsuzluğun büyüklüğünü de gözler önüne seriyor.  
Demek ki üstü örtülmek istenen yolsuzluk ve usulsüzlükler o kadar büyük ki, bunu kapatmak için ülkeyi felâkete sürüklemekten bile geri durulmuyor. Ancak bizsavcıyız; hukuku uygularız. Bir suç işlendiğini öğrenince, kanunda yazılı yetkileri kullanarak işin hakikatini araştırırız. Bizim görevimiz bu. Yaptığımız soruşturmaların siyasi sonuçları bizi ilgilendirmez; hukuki sonuçlar bizim için önemli. 

ÖKÜZ ÖLDÜ ORTAKLIK BOZULDU…

Zekeriya Öz, bu soruşturmanın “demokrat ve hukuka bağlı sandığımız insanların kuzu postuna bürünmüş kurt olduğunu” anlamalarını sağladığını sözlerine ekledi.