Bu bir tesadüf mü: Yeni Akit yazarı her fotoğrafta Erdoğan'ın tam yanında!

Yeni Akit adlı sitenin Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın Erdoğan sevgisinin bambaşka. Yalnızca Erdoğan yandaşlarının kabul edildiği uçak söyleşilerinde çekilen fotoğrafların neredeyse tümünde Karakaya'nın Erdoğan'ın tam yanında görünmesini tesadüfle açıklamak zor. Ya Erdoğan'ın ya da Karakaya'nın özel bir çabası olsa gerek...

Haber Merkezi

Meşhurdur Erdoğan'ın uçak söyleşleri. 13 yıllık iktidar döneminde AKP'nin ve Türkiye'nin yaşadığı dönüşümü buradaki gazeteci toplamının seyrinden izlemek mümkün. İktidarının ilk yıllarında şimdiki gerici yandaşlardan daha becerikli oldukları kesin olan kalemleri çevresine toplamayı başaran Erdoğan'ın, son yıllarda uçağına yalnızca sorgusuz sualsiz emireri olmayı kabul edenler davet ediliyor. Bunların başında da, AKP ve Erdoğan seviciliğini en tepki çeken şekilde yapan gerici Yeni Akit yazarları geliyor. 

Erdoğan, Çin ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, yine çok konuşulacak sözler söyledi. Ancak bizim dikkatimizi bu sefer bir başka nokta çekti: Yeni Akit yazarı ve Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya. Karakaya son yıllarda Erdoğan'ın uçak kadrosunun gözdelerinden. Buraya kadar tamam. Ancak tesadüfle açıklanması zor bir durum daha var; Karakaya uçakta çekilen her fotorafta Erdoğan'ın tam yanında yer alıyor. 

Diğer yandaşlar bu duruma bozuluyor mu bilmiyoruz tabii. İşte o fotoğraflardan bazıları:

Karakaya bu fotoğrafın ardından gelen eleştirilere şöyle yanıt vermişti: Sorulması gereken asıl soru şu: Arkadaşın; ben de dahil adını saydığı gazeteciler, ne “Evren’in uçağı”na binmiştik, ne de Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller ve Bülent Ecevit’in uçaklarına... Bırakın “davet” edilmeyi, adımızı bile bilmezlerdi... Ama onlar; “Her devirde, her uçakta”ydılar!.. Oysa Tayyip Erdoğan ve bakanları; bir-ikisi hariç “bütün gazetecileri”uçaklarına aldılar, onlara itibar gösterdiler... Ama, “Eski Türkiye’nin siyasetçileri”, bizlerin adını bile bilmiyordu... “Gençlerin katili Evren’in uçağında” olmak mı daha güzeldir, yoksa“Başbakan’ın uçağında” olmak mı?.. Bırakalım, buna “kamuoyu” karar versin!.."

Karakaya bu sözlerinin ardından bugüne kadar gelen süreçte Erdoğan'ın yanından hiç ayrılmadı! Belli ki yılların acısını çıkarıyordu.