Brunson'un ailesi: Türkiye'de kararları o veriyor, Erdoğan için dua ediyoruz

Türkiye ile ABD arasındaki kriz konusu olan rahip Brunson'un cuma günü tahliye edilmesinin ardından Brunson'un anne ve babası bir açıklama yaparak, Türkiye'de kararları Erdoğan'ın verdiğini ve tahliye nedeniyle Erdoğan için dua ettiklerini söyledi.

ABD'li rahip Brunson'un geçtiğimiz cuma günü tahliye edilmesinin ardından "teşekkür" açıklamaları sürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ardından rahip Brunson'un ailesi de tahliye kararı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

ABD'li rahip Andrew Brunson’ın anne ve babası Pamela ve Ron Brunson, “en nihayetinde Türkiye'de kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiğini” belirterek, oğullarının serbest kalmasından dolayı ''kendisine (Erdoğan'a) müteşekkir'' olduklarını söyledi. 

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Brunson çifti, Türkiye'de tutuklu olan diğer ABD'lilerin de ailelerine kavuştuğunu görmek istediklerini söyleyerek, ''Tüm masum insanların özgür kalabilmesini isteriz. Kurunun yanında yaşın da yandığını biliyoruz. Türk ya da Amerikalı, masum olan herkesin serbest kalabilmesini umuyoruz'' diye konuştu.

''Erdoğan ve Türkiye için dua ediyoruz'' diyen baba Ron Brunson ve anne Pamela Brunson, ABD Başkanı Donald Trump'a da teşekkür ederken, ''Trump olmasa Andrew özgür kalmayabilirdi'' ifadesini kullandı.