Brunson'ın ev hapsinin kaldırılması bekleniyor

ABD'nin Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlara gerekçe gösterdiği tutuklu rahip Andrew Craig Brunson'un 12 Ekim’de gerçekleşecek duruşması öncesi konuşan avukatı ev hapsinin sonlandırılmasını beklediklerini belirtti.

Haber Merkezi

Türkiye ile ABD arasında diplomatik krize neden olan pastör Andrew Craig Brunson'un 12 Ekim’de gerçekleşecek duruşması öncesi konuşan avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkiline yönelik uygulanan ev hapsinin sonlandırılmasını beklediklerini belirtti.

SAVCININ DEĞİŞMESİ 'OLUMLU'

Deutsche Welle’ye konuşan Halavurt, ev hapsinde tutulan Brunson üzerindeki kontrol hükümlerinin kaldırılmasını talep edeceklerini belirtti. Cuma günü gerçekleşecek duruşmada beraat kararı beklemediklerinin altını çizen Halavurt, “yakın zamanda bir karar çıkmaz ancak Brunson'a yönelik adli kontrol hükümlerinin kaldırılmasının” mümkün olduğunu belirtti. ddianame savcısının yerinin değişmesini de "olumlu" bir gelişme olarak değerlendiren avukat Halavurt, bu değişimin Brunson'a yönelik adli kontrol hükümlerinin kaldırılması için "tek başına yeterli olup olmayacağını bilmediğini" belirtti.

Avukat, Cuma günkü duruşmada Brunson'ın ev hapsi halinde bir değişiklik olmadığı takdirde itiraz haklarını kullanacaklarını söyledi. Halavurt,"Hukuken itiraz hakkımız var. Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk. Anayasa Mahkemesi'nin özel kararı var bizimle ilgili. Bütün bu süreçler kapandıktan sonra AİHM'ye gideceğiz. İşin hukuki boyutu bu yönde" ifadelerini kullandı.

İKİ YENİ GİZLİ TANIK 

Brunson’ın tahliyesinin beklendiği duruşma öncesinde bugün, rahibin aleyhine iki gizli tanık ifadesi daha ortaya çıktı.