Bozdağ'da mahsur kalan 19 dağcıya ulaşıldı

İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki, faal olmayan bir kayak tesisinin de bulunduğu Bozdağ'a giden ve zirve tırmanışından döndükleri sırada tipi ve sise yakalanıp mahsur kalan 19 dağcı, 15 saat sonra kurtarıldı.

DHA

İzmir Bozdağ'da tipiye yakalaıp mahsur kalan 19 dağcı 15 saatlik bir sürenin ardından kurtarıldı.

6'şarlı iki gruba ayrılan uzman kurtarma ekipleri, gece boyu süren çalışmalar sonrasında, dağcıların bulunduğu alana ulaştı. Kurtarma ekibindeki doktorun yaptığı ilk kontrollerde dağcıların sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı. Kurtarma haberini dağcıların ailelerine veren Vali Mustafa Toprak, dağcıların da özeleştiri yapmaları gerektiğini, uyarılara rağmen pikniğe gider gibi tırmanmanın olamayacağını söyledi. 

Ödemiş'te kullanılmayan kayak tesislerinin de bulunduğu alanda, cumartesi ve Pazar günü 'İdadik Kış Dağcılığı Şenliği' düzenlendi. İki gün süren şenlikte eğitimlerin ardından bazı dağcı, zirveye tırmanışa geçti. Sabah erken saatlerde tırmanışa geçip zirveye ulaşan dağcılar, öğle saatlerinde havanın kapanması ve fırtına belirtisi vermesi üzerine geri döndü.

Kötü hava koşulları rağmen Mevsim Dağcılık Kulübü'nün, 54 üyesinden 19'u zirve tırmanışını sürdürdü. Zirveye çıkıp dönüş yolunda yoğun sise ve tipiye yakalanan bu dağcılar, mahsur kaldı. Yollarını bulamayınca da, dağcılar donmamak için iki kayalık arasına sığınarak, yardım istedi. Bu sırada farklı bir dağcılık kulübüyle, zirve tırmanışı yapan Dürnane Seringenç ise, buzdan kayıp yaklaşık 200 metre yuvarlanın ağır yaralandı. Helikopterle Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Seringenç, kurtarılamadı.