BOYUN EĞME okurları Kartal'da buluştu: Gericiliğe, piyasacılığa, kirli siyasete BOYUN EĞME

Boyun Eğme okurları bugün Kartal'da bulunan Makine Mühendisleri Odası'nda (MMO) bir araya geldi. Kartal halkının ilgi gösterdiği toplantıda, dinselleşmeye karşı oluşturulan mücadele hattı ve komünistlerin tutumu konuşuldu.

Haber Merkezi

Komünist Parti Kartal Örgütü ve Boyun Eğme okurları tarafından MMO'da "Gericiliğe, piyasacılığa ve kirli siyasete BOYUN EĞME" başlıklı bir toplantı gerçekleştildi.

Dinselleşme ve buna karşı oluşturulan mücadele hattının konuşulduğu toplantıda konuşan, katılımın yoğun olduğu gözlenirken "Türkiye solundaki liberalizm etkisiyle beraber ömrü fazlaca uzamış gerici, Amerikancı iktidar ile mücadele nasıl edilir?" sorusuna yanıt arandı. 

"Bir mücadele başlığı olarak dinselleşmenin" konuşulduğu toplantıda konuşma yapan Komünist Parti Merkez Komite üyesi ve soL Haber Portalı yazarı Mehmet Kuzulugil "Bizim sorunumuz kişilerin giderek ne kadar dindar olduğu değil bu dinselleşmenin örgütlü bir şekilde topluma ve siyasete müdahale etmesidir. Bugün mücadele etmemiz gereken en önemli sorun dinselleşmedir" ifadeleri kullandı.

Dinselleşmeyle mücadele ederken, bunun piyasa ve sermaye egemenliği ile olan bağının unutulmaması gerektiğini vurgulayan Kuzulugil, "Bahsettiğimiz dinsel örgütlenme biçimi tarihi çok eski olmakla beraber öyle modası geçmiş değil tam da bugünün ihtiyacı ve modern bir örgütlenme biçimidir" dedi.

Komünist Parti'nin dinselleşmeye karşı aldığı tutumu anlatan Kuzulugil, gericiliğe, piyasacılığa ve kirli siyasete karşı örgütlenmenin önemini vurgulayarak şöyle devam etti:

Dinselleşme olgusunun dayandığı şey kapitalizmin yaşadığı tıkanıklıktır. Sovyetlerin çözülüşünden çok kısa bir zaman sonra kapitalizmin yaydığı o 'özgürlük , zengin olma hayalleri..' dağılmıştır. Bugün artık Dünya 'da kapitalizm insanlara yeni ve iyi bir şey sunma noktasında çöküş yaşamaktadır. Böylesi bir kriz döneminde de dinselleşme Dünyada halklar üzerinde düşünsel bir zorbalık türü olarak kullanılmaktadır.

Türkiye 'de de AKP gerici politikaları uygulamada gaza bazmıştır. önümüzdeki dönemde daha sert bir şekilde bu yönde adımlar atacağını göreceğiz. Düzen içi muhalefetin bir kısmı sermayenin bugünkü ihtiyacını gayet iyi kavramış ve dinselleşme ile de sorunları olmadığını göstermiştir. Kürt siyaseti de bu konuda mücadele etmekten bilerek kaçmıştır. Bugün yapılması gereken toplumda ve siyasette dinsel söylemlerin ağırlık kazanmasıyla radikal bir şekilde mücadele etmektir. İnançlar karşısında bilimsel özgür düşüncenin önünü açacak müdahalelerde bulunmaktır.