Boğaziçi metrosu AKP'nin seçim şovunu bekliyor

Boğaziçi Üniversitesi'nin binlerce öğrencisi, okula ulaşımlarını eziyete çeviren Levent-Etiler trafiğinden kurtulmak için Hisarüstü metrosunu bekliyor. Açılışa aylardır hazır olan metro ise Davutoğlu'nun açılış için bir tarih belirlemesini...

Haber Merkezi

Yapımına 2013 yılında başlanan 4.2 km uzunluğundaki Hisarüstü metrosunun, Levent-Taksim hattından yapılacak aktarmayla Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin okula ulaşımını bir nebze rahatlatması düşünülüyor. Geçen yılın Eylül ayında Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın "Rekor bir hızla tamamlayacağız. Kasım ayı içinde test sürüşlerine başlıyoruz. Aralık sonunda da açılışını gerçekleştireceğiz" dediği metronun Mart ortasında hâlâ açılmamış olması tartışma yarattı.

Seçim yatırımı olarak düşünüldüğü ve dolayısıyla açılışının mümkün olduğunca ertelendiği ifade edilse de, metro duraklarının çevrelerinde yapılan düzenlemeler ve yayılan söylentiler metronun her an açılabileceği yönünde.

BAŞBAKAN BEKLENİYOR
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ise özellikle sosyal medyada konuyu gündeme getirmeye devam ediyorlar. İstanbul Ulaşım A.Ş.'den sızan bilgiler arasında, "Metronun açılışa hazır olduğu, Başbakan'ın programında boşluk açılmasının beklendiği" bilgisi de var. Yaklaşık 3 ay önce açılması beklenen metronun neden bekletildiği konusundaki belirsizlik sürdükçe, Başbakan'ın seçime yönelik bir açılış yapmasının beklendiği ihtimali güçlenmeye başladı.