Bodrum'da utanç verici uygulama: Polis, göçmenleri kafese kapattı

AKP, Avrupa Birliği'nin "göçmen akışını durdur" uyarısına çözüm bulmuş gibi görünüyor. Bodrum'da, yakalanan farklı ülkelerden göçmenler, işlemleri sürerken polis bariyerlerinden oluşturulan demir bir kafese kapatıldı.

 

Bodrum'da yakalanan, farklı ülkelerden kaçan göçmenlerin işlemleri sürerken oluşan yoğunluk nedeniyle, ilçe emniyet müdürlüğü bahçesinde kafes kuruldu. İşlemleri bekleyen göçmenler bu kafes içine kapatıldı. Göçmenlerin arasındaki Pakistanlı hamile bir kadın ise hastaneye kaldırıldı.

Yunanistan’ın Kos (İstanköy) Adası’na kaçmaya çalışırken yakalanan farklı milletlerden göçmenler, getirildikleri Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde polis bariyerlerinden oluşturulan bir kafese konuldu. Farklı illerdeki kampa gönderilecek olanların yanı sıra sınır dışı yapılacak olan göçmenler, işlemleri tamamlanıncaya kadar emniyet binasının arka tarafında oluşturulan bu kafeste tutuluyor ve sıcağıın altında bekletiliyor.

HAMİLE KADIN HASTANEYE KALDIRILDI 
Göçmenler arasında bulunan 8 aylık hamile olan Pakistanlı 28 yaşındaki Shabana Wadas, rahatsızlanınca ambulans çağrıldı. Kasılmaları olduğu ve sıcak havanında etkilediği anlaşılan hamile kadın, ilk müdahalesinin ardından Bodrum Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.